Snap
  • Vechtscheiding
  • scheiding,
  • echtscheiding
  • #ouderverstoting #
  • ouderonthechting

achter mijn voordeur de finale

een scheiding binnen de familie

Via mijn zus hoorde ik dat er een familielid in scheiding lag en dat het niet helemaal lekker liep. Op mijn sloffen wist ik al dat dit een drama zou worden en ik bood per direct mijn hulp aan. Loes de vrouw die na jaren ellende eindelijk de beslissing durfde te maken om haar man te verlaten. Durfde niet met mij te praten ze was bang voor mij en dacht dat ik een drugsdealer was en een slecht persoon. Haar ex man en zijn familie hadden 18 jaar lang slecht over mij gesproken en zij was het gaan geloven. 

Het koste mij dan ook behoorlijk moeite om haar te overtuigen dat die wilde verhalen echt niet waar waren. Uiteindelijk begon ze in te zien dat de verhalen niet waar waren en vertrouwde ze me. Vanaf dag een heb ik alles gedaan wat er in mijn macht lag om haar te helpen. Het was haar ex die probeerde haar nog verder te isoleren van de buitenwereld en hij vond dat zij gestraft moest worden voor het feit dat hij haar jarenlang geestelijk mishandeld had. Steeds meer begon ik ook verhalen van andere mensen te horen hoe hij tegen haar had gedaan op bijvoorbeeld een feestje. 

Het was een neven en nichten dag iets waar ik nooit aan meedeed. Tijdens het eten van lekkere dingen vond hij het nodig om haar te kakken te zetten en te roepen dat ze al een dikke reet genoeg had. Als ik kijk naar mijn eigen verleden met mijn gewelddadige ex kan ik me per direct in haar schoenen verplaatsen. Een andere keer was er een gesprek geweest en had Loes verteld dat ze graag een opleiding wilde volgen het was hij die door de ruimte heen riep dat ze daar toch te dom voor was. Ik werd per direct pisnijdig als ik die verhalen hoorde en schreeuwde nog net niet tegen die mensen en wat deed jij? 

Hoe heb jij het voor haar opgenomen? Ze vertelde dat ze hem aan gesproken hadden en hem hadden gezegd dat hij wat meer respect voor zijn vrouw moest hebben. Het boeide hem alleen niet dat bier wel. Binnen no time kwam ik enorm veel zaken tegen die echt niet in de haak waren zoals zijn alcoholgebruik. Nu wil ik vertellen hoe ik daar allemaal achter ben gekomen maar dat is even niet handig😊 Ik neem jullie nu mee in het verhaal van Loes die slachtoffer is geworden van ouderverstoting haar kinderen kwijt is omdat hij haar moest straffen omdat ze durfde te gaan.

2 maanden geleden

Wat een verhaal zeg. Veel sterkte met de hulp aan Loes. En dat het naar goed mag komen met moeder en kinderen.