Snap
  • Relatie
  • mama
  • vrouw
  • ouderschap
  • liefde
  • vreugde

Waarom ik zoveel van je hou

We zijn al ruim twaalf jaar samen. Jij en ik. We tellen de periode dat we uit elkaar waren mee. Zo zijn wij. Samen zijn we optimistisch. We liggen op bed. Je slaapt al. Het lijkt net alsof je lacht. Tot het moment dat je op je rug ligt. Dan snurk je enorm. Ik hoef je alleen op je schouder aan te raken, dan draai je al om.

Wanneer ik moet werken, ga je er altijd vroeger uit, zodat we nog even samen kunnen zijn. Dan neem je onze dochters mee naar beneden. Samen lachen jullie om mijn grapjes. Op dat moment wil ik voor altijd thuis blijven. Dan is alles perfect.

Ik hou zoveel van jou, omdat jij alles speciaal maakt. Jij maakt van het boodschappen doen een feestje. Zelfs als we het via AH online doen is het speciaal.  

Je zegt iets tegen mij. Dit doe je op een eigenzinnige manier. Je stelt je zinnen heel speciaal samen. Wanneer ik je corrigeer kijk je me geïrriteerd aan.

Ik kom thuis en ineens staat er een nieuw meubel. Je hebt een oude kast gekocht en schildert deze in een aparte kleur. Eerst denk ik, waar ben je nu weer mee bezig, later zie ik dat je heel goed weet wat je doet. Jij maakt van weinig veel. Jij ziet kansen waar ik problemen zie. Deze eigenschap heb je van je moeder. 

We kijken samen een serie en verzinnen weer een belachelijk dansje op het intro. Dit hebben we al veel te vaak gedaan. Toch lach je weer om mijn bewegingen.

Er komt weer iets op mijn pad waarvan ik denk dat ik daar nog gezonder, gelukkiger en rustiger van wordt. Hier stort ik mij volledig op. Jij laat mij mijn gang gaan en trekt aan de bel wanneer het genoeg geweest is. 

Dat je genoegen neemt met een vent, zoals ik, die eigenlijk meer een vrouw is.

Onze dochter huilt. Ik ben in paniek en twijfel aan mijn kwaliteiten als vader. Jij komt op het juiste moment en geeft mij zelfvertrouwen. Zelfs wanneer het niet lukt om haar stil te krijgen. Jij pakt haar. Ik heb al het vertrouwen dat het goed komt, dat jij haar geruststelt. Jij geeft mij het gevoel dat we op deze manier altijd bij jou terecht kunnen.

De vrijheid die je mij geeft en dat je me soms irritant vindt.  Je geeft mij het gevoel dat ik er mag zijn. Dat ik speciaal ben. Je motiveert, corrigeert en remt me af wanneer dit nodig is. 

Jij bent jij en dat is alles wat ik nodig heb.

Meer stukjes tekst op:

https://www.willemmeester.nl