Snap
  • Relatie
  • moeder
  • Grootouders
  • nieuweliefde
  • Seks
  • intiem

Waarom durven moeders niet over seks te praten?

Een blog om seks bespreekbaar te maken onder moeders

Wat is dat toch, het niet durven praten over seks? De meeste lezers en schrijvers hier op mamaplaats zijn moeder en andere willen graag moeder worden, dus eigenlijk staat dat gelijk aan heel veel vrouwen die seks hebben (gehad). Het voelt echter of de ooievaar kinderen brengt, want als je als zoekopdracht hier op mamaplaats seks of sexy intypt, dan krijg je een mager resultaat van 30 blogs die meestal dateren van 2 jaar geleden of langer. 

Iedereen heeft goede seks

Ik ben ongelooflijk blij als ik zie dat Gwyneth Patrol een nieuwe Goop serie heeft uitgebracht op Netflix: Sex, Love and Goop. Haar eerste serie ging over bijzondere holistische activiteiten in het leven, zoals zwemmen in ijswater en het gebruik van hallucinerende paddenstoelen. Ze brak met diverse taboes en ik hou van haar serene uitstraling. In haar nieuwste serie gaat ze met een aantal koppels op onderzoek uit wat er allemaal op seksueel gebied binnen de relaties verbeterd kan worden.

In de tweede aflevering start ze pakkend door te zeggen dat veel mensen niet over seks durven te praten. Ze geeft aan dat zelfs vrienden tegen elkaar zeggen dat de seks ‘goed’ is, omdat ze zich schamen als het niet zo goed meer is. Er ontstaat daarom het idee dat iedereen maar goede seks heeft. Maar kom op, we weten we allemaal dat huilende baby’s en vierjarige ‘ik kan niet slapen mag ik naast je liggen’, effect heeft op je seksleven. Toch blijkt dat vele ouders denken dat ze de enige zijn die tegen deze nieuwe fase in hun relatie aanlopen en de rest wel een manier vindt om hun seksleven in stand te houden. 

Als je grootouders het nog doen

Nu heb ik persoonlijk niks te klagen met een nieuwe vriend waarmee ik volop in de eerste ontdekkingsfase zit. Wij hebben onze vaste avond zonder kids, maar beide weten we dat er een tijd zal komen dat je precies weet hoe elkaar te plezieren én er dan juist uitdaging in zit om het spannend te houden. Ik bereid mij daarom alvast voor op de toekomst, want zoals mijn oma het zo mooi zei: “Je wilt niet weten dat je ouders het doen, maar dat je grootouders nog seks hebben, dat is pas een onderwerp waar je niet over wil praten.”

Ik was 17 jaar oud toen mijn oma deze wijze woorden uitsprak. Ik had nog nooit seks gehad en ze had groot gelijk dat ik daar absoluut niet over wilde praten. Toch, nu zoveel jaar later denk ik vaak aan wat ze toen zei. Want als je als grootouders zelfs nog seks hebt, dan kun je maar beter een partner uitkiezen waar je lange tijd opgewonden van wordt! Ik denk persoonlijk dat opgewonden worden niet direct met uiterlijk te maken heeft, maar alles met communicatie. Ik wil graag weten wat mijn partner fijn vindt en visa versa, verder experimenteer je samen om er achter te komen of er nog dingen zijn waar je beide niet eens van af wist dat je dat lekker vindt.

Houdt het leuk in de slaapkamer

Op Instagram kwam ik het account van De Mouge tegen, waar verleiding voor de doelgroep 50+ onder de aandacht wordt gebracht. Als ik mij dan toch alvast voorbereid op de toekomst, dan kan ik maar beter dit account gaan volgen. Ik hoop dat ik met mijn vriend samen 80+ mag worden en wij nog steeds zoenend op een bankje zitten. Dat gezegd te hebben, herinnert mij aan een ontzettend lieve en ondernemende vrouw die ik ooit in Bali ontmoette. Zij was tegen de 80 jaar, maar zo vier als wat. Zij gaf mij een wijze raad mee: “Ruby, je wordt niet oud om te gaan zitten chagrijnen. Pluk de dag en houdt het leuk in de slaapkamer.”

Ze zat op verschillende datingsites en date graag ‘jongere’ mannen. Iemand van begin 70 is dan natuurlijk een jong blommetje. Het allerleukste vind ik dat ze uiteindelijk een lieve man tegen is gekomen en daar mee is getrouwd. Als iemand voor mij nog steeds een voorbeeld is van hoe ik graag oud wil worden, dan is zij het. Ze reist naar landen als Mexico en Indonesië, is mega verliefd op haar man en geniet van elke dag dat ze hier op aarde een stap zet. Ik weet dat ze een trouwe lezer van mijn blog is, dus ze zal wel vol trots deze zinnen zitten te lezen. Op oudere leeftijd plezier hebben, het lijkt mij een heerlijk vooruitzicht. 

Leer meer over wat mogelijk is met je partner

Alleen is die tijd nog niet aangebroken. Ik zit nu volop tussen de kinderen. Als je dus gehoopt had op een blog vol met tips hoe je jouw man vaker het bed mee in kan sleuren, dan heb ik die helaas niet voor je. Of beter gezegd, nog niet. Ik vind het een bijster interessant onderwerp en uit een poll op mijn Instagram food.travel.write bleek dat vele met mij nieuwsgierig zijn hoe andere moeders dit eigenlijk aanpakken. Laten we het taboe dus verbreken en er met zijn allen openlijker over seks durven te praten / schrijven.

De eigenaresse van De Mouge heeft als missie om het voor ‘oudere’ toegankelijker te maken om je partner te verleiden, maar in haar webshop vind je genoeg leuks voor ons ouders. Ik moet eerlijk bekennen dat ik met geen enkel speeltje uit haar webshop weet wat ik er mee moet doen. Gelukkig heeft ze daar voor andere bloggers die wel over die ervaring kunnen schrijven. Daar leer ik dan weer van! Als je nieuwsgierig bent, dan kun je haar Instagram volgen. Ik vind het leuk om haar te helpen om haar missie wijder te verspreiden en hoop dat ze dit blog dan ook erg leuk zal vinden. Deze is voor jou Sandra. 

Liefs,

Ruby Kramer

De Intuïtie Moeder - Ruby's avatar

Dankjewel voor je toffe reactie. Ik hoop er nog meer blogs over te gaan schrijven!

Girlsmom_chellebell's avatar
2 jaar geleden

Goed onderwerp! Hier zou best meer over gesproken mogen worden🍆🍑🍌💦💥💯👅👀

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij De Intuïtie Moeder - Ruby?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.