Snap
  • Relatie
  • relatie
  • newborn
  • tropenjaren
  • Seks

Tijd maken voor seks of niet?

Moet je als ouders “tijd maken” voor seks?

Nou dat ga ik dus echt nooit doen, dat is wat ik altijd zei. Toch moet ik eerlijk zeggen dat ik daar een beetje van ben terug gekomen. Ik ben van mening dat het soms alleen maar goed is om er “tijd” voor te maken!

Na de geboorte van onze eerste zoon merkte ik dat het anders werd en dat is ook logisch. Korte nachten, 24/7 druk met een baby, het is allemaal niet niks. Toch deden we ons best en maakte we het nog regelmatig gezellig onder de dekens.

Toen ik zwanger raakte van onze 2e zoon was mijn libido echt niet zo als tijdens mijn 1e zwangerschap. Ik had veel minder zin in seks, nu achteraf denk ik dat het er puur mee te maken dat ik gewoon onwijs moe was tijdens mijn 2e zwangerschap. Ook hadden we al een kleintje rond lopen van net 1 jaar, al met al vond ik de 2e zwangerschap best pittig en het laatste waar ik dus aan moest denken was seks. Toch probeerde we toen nog steeds om ons best te doen.

Dit veranderde na de geboorte van onze 2e zoon, jeetje wat ben je dan pas druk met 2 kleintjes onder de 2! We waren blij als we aan het einde van de dag lekker in bed lagen en eindelijk een paar uurtjes konden slapen voor dat er alweer een kind wakker zou worden.

Seks? Echt geen behoefte aan op dat moment.

Wat het er ook niet beter op maakt is dat de tropenjaren echt wel een aanslag op je relatie kunnen zijn. Tenminste dat is bij ons zo. Wij hebben een hele sterkte relatie en zijn nog steeds onwijs gelukkig met elkaar. Maar dat neemt niet weg dat het soms echt wel lastig is en ik echt wel momenten heb dat ik denk: pff ik heb geen 2 kinderen maar 3 kinderen met mijn man erbij, of het verschrikkelijk vind hoe wij soms anders kunnen denken over opvoeden. En natuurlijk de irritaties en de frustratie om niks, maar puur omdat je beide zo vermoeid bent en gewoon moet wennen aan het “nieuwe” leven samen.

Mijn man en ik praten heel veel met elkaar, we bespreken echt alles en praten elke irritatie vroeg of laat uit. Ik denk dat dat 1 van de redenen is dat onze relatie zo sterk is gebleven.

Nu even terug naar het tijd maken voor seks (in een andere blog zal ik meer vertellen over hoe ik het vind om je relatie te “onderhouden” in de tropenjaren).

Zoals ik al zei, hadden we er geen tijd voor na het krijgen van ons 2e zoontje. Oké geen tijd voor? Eigelijk wel maar we wouden we er simpelweg geen tijd voor maken. Tot we het er na een paar weken over hadden en we eigenlijk beide tot de conclusie kwamen dat we er gewoon tijd voor moeten maken want eigelijk miste we elkaar enorm. Zo gezegd zo gedaan en ik vond dat echt prima! Zo hadden we weer vaker seks en zeg nou is eerlijk, seks is zeker niet het belangrijkste maar het is wel (vind ik) goed voor je relatie.

Iedereen zal dit anders ervaren maar dit is mijn ervaring. Als jij nou denkt: ik heb gewoon geen zin om er tijd voor te maken? Doe het dan ook niet! Het komt vanzelf wel weer want met zo’n kleintje heb je al de hele dag iemand aan je lijf. Wij plannen het nu ook minder omdat we na het plannen weer een beetje in de flow kwamen, klinkt best raar toch? Maar is wel zo.

Ik kan me voorstellen dat er dames zijn die het lastig vinden om hier over te praten, vandaar dat ik mijn ervaring deel❤️

ja soms echt een ding, ik ga vaak liever wat leuks voor mezelf doen, het kost me blijkbaar toch nog energie

2 jaar geleden

Heel herkenbaar! Ik heb er ook nog steeds veel minder behoefte aan. Vind ik soms echt heel moeilijk, want wil hem ook niet tekort doen ofzo.

lastig he, wij hebben er maar een en ik heb er zoveel minder behoefte aan dan mn partner, komt wss ook door de depressie die ik had, maar toch..