Snap
  • #gezinsleven
  • #maagverkleining
  • #terugvanweggeweest

Terug van weggeweest

Hoe ik na een lange break van het bloggen het weer oppak

Voor de volgers van mijn blogs zal het gek zijn geweest dat ik voor een lange periode zonder aankondiging of waarschuwing hiervoor ben gestopt met bloggen. 

Er heeft zich veel afgespeeld de afgelopen tijd zoveel dat ik eigenlijk ook niet goed weet waar ik moet beginnen met vertellen. 

Sommige dingen wil ik om willen van onze gezinssituatie privé houden en sommige dingen wil ik wel graag met jullie delen. Daarom begin ik bij waar ik 1 jaar geleden de pen neer legde en mijn laatste blog schreef op dit platform waarop ik terug blik naar de start van mijn afval traject. 

Voor hen die mij volgen op Instagram weten dat er inmiddels weinig over is van de volle vrouw met vrouwelijke vormen en bolle billen. Ik ben inmiddels van 135 kilo afgevallen naar een schommelend gewicht van 57 kilo- 65 kilo afhankelijk van of ik kan eten en hoeveel vocht er in komt hoop ik op de 65 kilo te blijven dat kost nogal wat moeite. 

Zo konden jullie op Instagram volgen dat ik een maagverkleining heb laten doen in Februari 2022. Helaas had dit niet het effect wat ik hoopte waar ik hoopte op een gezond stralend leven met een fijn lijf kreeg ik een lijf wat geen eten meer kon verdragen om maar te zwijgen over drinken. 

Zo viel ik binnen 2 maanden zoveel af dat er nog maar 77 kilo van mij over was het eerste alarm signaal was een feit en ik kreeg drinkvoeding omdat er niets in bleef. Ook dit bleek geen optie en uiteindelijk werd er vlak voor onze eerste gezinsvakantie in de zomer van 2022 besloten dat er medische interventie nodig was. Maar ik heb gesmeekt dit pas na onze vakantie te doen. 

Uiteindelijk werd er een duodenum sonde geplaatst na de zomer vakantie en heb ik deze lichamelijk 4x in 4 weken afgestoten en bleef mijn gewicht toen eindelijk stabiel hangen op 50 kilo. Je snapt wel ik was een graadje geworden van een vlezige vrouw met rondingen was ik een plank met velletjes geworden. Ik voelde me totaal niet thuis in deze situatie en herkende mijzelf niet in de spiegel. Uiteindelijk hebben we er met veel moeite toen 5 kilo aangekregen bij 55 kilo mocht ik zonder sonde voeding door. Inmiddels gaat eten en drinken langzaam beter en ben ik dus aan het schommelen wanneer ik niet genoeg drink of eet of als mijn darmen niet mee werken dan val ik vlot af. Als dit een tijdje goed gaat vult mijn lichaam zichzelf aan tot 65 kilo en dan blijf ik daar op hangen een prima gewicht. 

Al moet ik eerlijk bekennen dat ik mijn grote borsten die ik altijd vervloekte toch wel erg mis. Want geen borsten hebben weet ik nu is ook weer zo wat. 

Zonder uiteraard iemand te veroordelen iedereen heeft zijn eigen schoonheden maar ik herken dit lichaam nog niet als dat van mijzelf. Simpelweg omdat mijn slanke versie van jaren geleden toch echt grotere borsten bezat. 

Inmiddels zijn we in rustiger vaarwater gekomen. Waarbij we kortgeleden onze zolder verbouwden en ik inmiddels een opleiding volg voor coach. 

Ik neem jullie in de volgende blogs graag mee naar hoe ons leven er nu uit ziet en maak graag wat terugblikken na de afgelopen stille periode waarbij ik bewust kies om sommige situaties niet te bespreken. 


Neem vooral voor jezelf in gedachten dat er heel heel veel is gebeurd en dat mijn stilte nodig was om te helen ik hoop nu weer gewoon te kunnen ondersteunen met leuke verhalen en jullie mee te nemen in mijn altijd achtbaan leven.

9 maanden geleden

Welkom terug❤️