Snap
  • Relatie
  • mama
  • daten
  • #alleenstaandemoeder

Mijn weg naar de liefde..

Deel 1, (online) daten

Let me tell you a story, mijn story om exact te zijn.. Zoals sommige van jullie weten kwam mijn relatie zo'n twee jaar geleden ten einde. Ik was een alleenstaande moeder en in het begin totaal niet bezig met een eventueel nieuwe relatie maar na een tijdje miste ik toch liefde en intimiteit. Het werd dus (weer) tijd om te gaan daten.. en waar ontmoet je tegenwoordig mensen (en al helemaal in corona tijd) yup.. online! 

Dus op advies van vrienden een account aangemaakt op Tinder.. tenslotte bestaan er genoeg succes verhalen. Maar laten we voorop stellen dat er vooral heel veel gekkies op zitten, ook wordt het wel ''de seks app'' genoemd. Dat digitaal contact erg platonisch is daar ben ik dan ook wel achtergekomen. Keer op keer dezelfde soort openingszinnen, (de een nog meer cliché dan de ander) dezelfde woorden, blabla chocoladevla, nul waarden, gewoon boring! Nog niet te spreken over de foto's.. what are these men thinking?! Soms moet je het doen met maar één foto waar dan meerdere mensen op staan (huh) of een selfie met onderkin. Een standaard profiel van “De Tindeman” showt je het volgende: zijn sixpack, hij sport, reist, rijd motor of een dure auto.. Vergeet ook vooral niet het soort man dat zoenende foto's plaatst met hun kat.. you lost me there! 

Uiteindelijk vind je dan tussen als het gros een jongen die je aandacht trekt en normaal tegen je kan praten, leuk profiel en aardige kop je besluit nummers uit te wisselen nadat je een tijdje hebt gekletst en ook op de app is er een klik. Het is tijd om te ''daten''. Daten in het algemeen vind ik al vreselijk maar dan heb je nog daten als alleenstaande moeder. Het vraagstuk ''past deze man wel bij mij'' wordt ineens een stuk ingewikkelder met de volgende vraag: ''wat gaat mijn dochter van hem vinden''? 

Ik gaf deze jongen de voordeel van de twijfel en er kwam een eerste date, er kwam zelfs een tweede, een derde en een wel heel bijzondere vierde in Griekenland, Kreta maar daar meer over in deel 2! 

Volg ons hier op Mamaplaats of gezellig op Instagram @me.and.zoe_

Snap