Snap
  • Relatie
  • moederschap
  • gescheiden
  • #singlemom
  • singlemomlife

Mijn roadtrip naar onafhankelijkheid

Het leven als alleenstaande moeder

Een jaar geleden zijn de vader van Zoë en ik uit elkaar gegaan. Het was een pittige tijd met veel ups en downs. Zoë en ik woonden bij mijn ouders voor 3 maanden. Ik kreeg mijn oude kamer terug en Zoë kreeg haar eigen kamertje waar vroeger mijn broertje sliep. Via via kreeg ik ons huisje toegezegd. Ik was zo enorm blij eindelijk kon ik samen met Zoë de draad weer oppakken en lekker genieten van ons eigen plekje!

Afgelopen januari was het dus zo ver ik kreeg de sleutel van mijn huisje. Een half jaar moeten wachten maar wat was dit het waard. Een leuk huisje in Noordwijk (waar ik mijn hele leven al woon). Vlakbij de vader van Zoë, mijn broertje en ouders.

Waar ik het eerst best wel spannend vond hoe dat zal gaan zo op mijn 25e alleen met mijn peuter. Ben ik nu vooral super trots wat ik allemaal heb bereikt. Ik ging van een afhankelijke fulltime studerende moeder naar een onafhankelijke mom boss haha. Ik zocht een baan waarmee ik mij en Zoë kon onderhouden, de huur, gas, water, licht en mijn studie mee kon betalen. Het was een hele roadtrip naar onafhankelijkheid maar een die ik niet had willen missen. Ik durf dan ook eindelijk na 1 jaar te zeggen dat ik trots ben op mijzelf en wat ik heb bereikt.

De relatie tussen mij ex en ik was al jaren niet meer wat het was en onze communicatie als twee ouders was/is soms een mijnenveld! Ik dacht omdat ik nog studeerde, geen baan had en niet wist waar ik naar toe zou moeten (qua huisvestiging) dat ik wel bij hem ‘moest’ blijven.. Nu denk ik alleen maar waarom had ik dit niet 2 of 3 jaar eerder gedaan. Dus voor alle single mommy’s out there! You got this . 

Meer weten over mijn leven ls alleenstaande moeder? Volg ons hier op Mamaplaats of op mijn Instagram account! :) @me.and.zoe_