Snap
  • Relatie
  • liefde
  • teleurstelling
  • blijdschap
  • mijngedachten
  • hartverwarmend

Met mijn kop in het zand

Je krijgt er energie van en maakt een geluksstofje aan wat bijdraagt aan het verminderen van stress, heb ik ergens gelezen in een sport magazine. Na bijna een uur hardlopen sta ik weer bij de voordeur te rekken. Mijn mijn muziek nog aan voel ik ineens twee armen om mijn middel heen. Van schrik spring ik omhoog.

Ik probeer niet aan het voorval te denken en  me te focussen op vanavond. Het vrijgezellenfeest. Ik ben weggelopen bij Ro. Ik heb me niet meer omgedraaid ondanks dat hij me riep en achter mij aan bleef lopen totdat de ober hem staande hield omdat hij zijn kop cappuccino, welke hij blijkbaar net op had toen ik arriveerde, nog niet had afgerekend. Toen droop hij af. Ik keek niet op of om en liep stug door. Eenmaal thuis gingen mijn gedachten alle kanten op. Het liefst belde ik Sjors, maar ik wilde hem ook niet ongerust maken en ik weet dat hij woedend zou zijn. Hij stond altijd achter mij en de vriendschap die ik met Ronald ontwikkeld had, maar als hij dit zou horen zou het anders kunnen zijn..

Ik wil er ook met Ro over praten, maar niet nu. Nu wil ik me focussen op mijn moeder. Vanavond is haar avond. Ik negeer de 6 sms'jes van Ronald evenals de gemiste oproepen van hem. Het kan wachten tot morgen. maar toch wil ik het kwijt aan iemand.

Ik bel Kyra en vertel haar alles. Ze nodigt me uit om bij haar te komen lunchen. Ik heb de middag geen plannen en zal pas later vandaag mijn moeder overvallen met haar vrijgezellenfeestje. Kyra komt ook. Ik ben zo blij dat ze mee kan komen en dat het goed genoeg met haar gaat. Mijn jurk hang ik aan mijn kast. Ik besluit wat op te ruimen in mijn kamer en doe de afwas die nog op het aanrecht staat gestapeld van de dag ervoor. Desondanks raak de onrust in mijn lijf maar niet kwijt. Vertwijfeld kijk ik om me heen en ren de trap weer op. Ik graai mijn sportkleding uit mijn kledingkast, pak mij I-pod, trek mijn hardloopschoenen aan en trek de deur achter me dicht. Het is veel te warm om te gaan hardlopen, maar ik weet dat sporten mij helpt. Je krijgt er energie van en maakt een geluksstofje aan wat bijdraagt aan het verminderen van stress, heb ik ergens gelezen in een sport magazine.

Na bijna een uur hardlopen sta ik weer bij de voordeur te rekken. Met mijn muziek nog aan voel ik ineens twee armen om mijn middel heen. Van schrik spring ik omhoog. Sjors. Ik lach en kus hem bezweet en wel. “Heerlijk”, zegt hij sarcastisch terwijl hij nog een kus op mijn mond drukt. “En hoe was het”? Vraagt Sjors vrij direct. Ik weet even niet zo snel wat hij bedoeld en kijk hem vragend aan. “Je jurk? Die ging je ophalen toch, was hij net zo mooi als toen je hem voor het eerst zag”? "Oh, ja!” zeg ik alsof ik net uit een dagdroom ontwaak. “Hij is prachtig en zat als gegoten. Je zal hem overmorgen wel zien op de bruiloft.” zeg ik vervolgens al stralend. “Dan pas?" Zegt Sjors terwijl ik de teleurstemming in zijn stem hoor. "We slapen vannacht toch wel samen”? “Ja, graag!" Zeg ik direct "Zal ik dan na het vrijgezellenfeest naar jou toe komen”? “Nou, als jij nou laat weten waar jullie feestprogramma vanavond eindigt, kom ik met mijn vader en het gezelschap daarheen en neem ik jou gelijk mee naar huis” zegt hij terwijl hij mij liefdevol aankijkt. “Dat is goed schat. Dat doen we”. “Dan ga ik nu mijn vader verrassen en op naar de stad! Tot vanavond lief.” Hij kust me gedag en zwaait nog even wanneer hij in de auto stapt en wegrijdt. Ik open de voordeur en voel me al direct beter. Of het door het hardlopen komt of door Sjors of allebei, dat weet ik niet. Ik weet alleen dat ik me minder rot voel. Ondanks dat ik hem niet verteld heb over Ro. Ik maak mezelf wijs dat het beter is voor nu. Hij moet ook gewoon lekker genieten van het vrijgezellenfeest. Ik vertel het hem later wel...

Dan spring ik voor de tweede keer vandaag onder de douche. Om niet alleen het zweet, maar ook het laatste restje twijfelachtige gedachten in het doucheputje te laten verdwijnen. Ik zie hoe het water zich met sop vermengd en in het putje in de grond verdwijnt, tezamen met mijn teleurstelling in Ro en alles waar ik me nu niet beter door ga voelen. Heerlijk fris en grotendeels zen stap ik uit de douche. Ik wikkel mezelf in een grote zachte handdoek en pak een kleinere handdoek die ik als een wokkel om mijn haar heen draai en loop de trap op naar mijn zolderkamer. Ik zie op het wekkertje naast mijn bed dat het al na twaalven is. Ik trek snel een luchtig katoenen rokje met rozen erop uit de kast en een effen wit T-shirt. Mijn haar draai ik in een knot bovenop mijn hoofd. Ik doe alleen wat mascara op en smeer zonnebrand crème op mijn gezicht en blote armen en benen. Ik glij in een paar witte sandaaltjes met zwarte stipjes en loop de trap af. Mijn tas staat in de hal. Ik pak een flesje water uit de koelkast en doe die in mijn tas, dan stap ik de deur uit, de zon brandt op mijn huid. Ik haal mijn fiets van slot en vertrek met een hart gevuld met warmte richting Kyra.

2 jaar geleden

Ik verwacht deze week een nieuwe blog te plaatsen 😁 dank je voor je leuke reactie!

2 jaar geleden

Wanneer komt de volgende weer? Ik kijk er zo naar uit 🥰