Snap
  • #rozewolk
  • newborn
  • relatietip
  • partner

Met déze 3 tips val jij nooit van die roze wolk af

Regels voor kersverse ouders om elkaar niet te gaan haten

En dan krijg je samen een baby. Dacht je dat je elkaar door en door kende, brengt deze 'nieuwe dimensie' obstakels met zich mee die je niet had voorzien. Daarom hier 3 relatieregels voor kersverse ouders om niet samen van die roze wolk te donderen.

1. Er zijn meer dingen in het leven dan de baby

Ja, je bent supertrots en kijk eens wat kan je kindje al lachen. Maar de eyeopener van de dag: er is meer in het leven dan praten over borstvoeding, babypoep en slaapschema's. Houd je oude relatie wat meer in stand door het ook gewoon over zaken te hebben, desnoods herinneringen uit het verleden. Want in die tropentijd doe je ook eigenlijk weinig om echt een boeiend gesprek over te voeren.

LEES OOK: Een muteknop op je kind en meer dingen die het leven van een moeder draaglijker maken

2. Zeg sorry

Onder invloed van slaapgebrek en hormonen worden weinig mensen een meer relaxte en geduldige versie van zichzelf. Soms is het dus even nodig om sorry te zeggen. Ook als je nog niet goed hebt nagedacht waarom je eigenlijk uit je slof schoot.

3. Alles om de beurt

Flauw misschien, maar deze regel werkt als een trein. Of een tiet. Zo kan er nooit discussie ontstaan over wie er meer heeft gedaan en ja, ook mannen zijn in staat om midden in de nacht een baby uit zijn wiegje te halen voor een voeding. 

Wil je meer van deze relatieregels voor kersverse ouders? Lees ze op Me-to-We: het tegengeluid op alle zoete ouderschapsverhalen.