Snap
  • Relatie
  • televisie
  • schulden
  • opgelicht
  • oplichtster
  • gedupeerd

Je verhaal op televisie

Wij zijn opgelicht door onze boekhoudster. Heb je dit nog niet gelezen? In mijn vorige blog vertel ik alles daarover. Of je kan alles terug lezen via mijn Instagram Mommyslife.92 Voor nu ga ik er even van uit dat de mensen die dit lezen daar van op de hoogte zijn. 

25 mei 2020. Was ons verhaal voor het eerst te zien op TV bij omroep Flevoland. Aangezien er meerdere ondernemers zijn opgelicht door deze boekhoudster hebben wij ons verhaal gedeeld met Omroep Flevoland. Dit in de hoop dat deze vrouw zou gaan stoppen. En dat we mensen konden waarschuwen voor deze vrouw. Echter is het tegendeel helaas waar. Een paar dagen na de uitzending laat in de avond ging onze telefoon. Politie Lelystad er was een melding tegen ons gemaakt. Wij zouden plannen hebben om samen met andere ondernemers wraak op haar te gaan nemen. Wij wisten uiteraard van niks en ik zal het je steker vertellen wij kende op dat moment de andere ondernemers niet eens. Laat staan dat we er contact gegevens van hadden. Ik hoef niet uit te leggen wie deze false melding bij de politie had gemaakt he! 

Snap

Daarna hebben wij ook ons verhaal gedeeld met Avro Tros Opgelicht. Ook hier is een item van gemaakt op tv.De uitzending was 29 september op tv. Wij hebben er bewust voor gekozen om hierbij niet in beeld te zijn i.v.m. de vorige valse melding bij de politie, maar wij hebben wel schriftelijk ons verhaal gedaan en is dus ook meegenomen in de uitzending. De avond van de uitzending was ik enorm gespannen ik had het bijna niet meer van de zenuwen. Toen het eenmaal begon had ik het dan ook heel erg moeilijk. Het kijken van de uitzending heb ik als erg heftig ervaren. Het leek wel dat toen pas het besef kwam dat dit echt over ons ging. Dat wij echt midden in deze ellende zitten. Tranen rolde over mijn wangen van verdriet, boosheid en onbegrip. Hoe kan iemand zo iets doen. En hoe kan zo iemand hiermee weg komen? Dit moet toch niet mogen?

Na deze uitzending overstroomde mijn telefoon met berichten. 97% van de berichten waren ontzettend lief. Berichten als wat heftig of wat oneerlijk. Maar ook berichten met jullie zijn sterk jullie gaan hier uit komen. En echt dat heeft me zoveel goed gedaan. Daarnaast zijn er ook berichten gekomen van mensen die ook gedupeerd zijn door deze vrouw. Verschrikkelijk om te horen hoeveel slachtoffers er zijn.

Helaas krijg je ook reactie's die minder leuk zijn. Dat hoort erbij, dat weet ik. Maar toch vind ik dit lastig. Ik wil er graag een paar met jullie delen en hier ook mijn reactie op geven.

- Hoe makkelijk mensen zich aan het lijntje laten houden en hoe eenvoudig ze zich laten afschepen met onzin verhaaltjes. Geen wonder dat oplichters zo vaak actief zijn?

Dit is een reactie onder de uitzending van Opgelicht. Ik vind het lastig om zo'n reactie te lezen. Want geloof me, ik heb me vaak en veel dom gevoeld en misschien wel naïef. Maar je kan niet zomaar oordelen over een situatie als je het zelf niet hebt mee gemaakt. Want oplichters weten heel goed hoe ze te werk moeten gaan. Het is echt niet dat wij zomaar alles geloven. In tegendeel zelfs. 

- Wat een eng mens..Dat familie er nog in trapt kan ik me ergens nog wel voorstellen, maar sorry hoor die andere gedupeerden..Ze komt gewoon erg onbetrouwbaar over. 

Lieve mensen, ze zag er natuurlijk niet zo slecht en onverzorgd uit toen ze onze boekhoudster was. Ze zag er altijd heel verzorgd uit. Ik snap zelf ook wel dat ik zo iemand niet moet gaan vertrouwen als ze zo voor ons had gestaan. 

- Iemand met zo'n kop laat je toch niet je geld beheren? 😅

Dus als iemand "lelijk" is betekend gelijk dat iemand niet goed is in zijn werk?

- er zijn altijd nog dommere mensen die zich door dit soort simpel volk laten oplichten. de grondslag is vaak de eigen gretigheid en laksheid tot controle.

Dus! uh thanks denk ik. We zijn opgelicht door onze boekhoudster. En jij vind het nodig om die mensen nog verder de grond in te trappen. Knap hoor, jij mag jezelf echt een mooi persoon noemen!

Snap

Natuurlijk weet je dat als je je verhaal openbaar deelt je hier positieve maar ook minder leuke reacties op gaat krijgen. Toch vind ik dit lastig omdat ik zelf never nooit zoiets naar iemand zou sturen. En zeker niet als mensen het al zo moeilijk hebben. Gelukkig heb ik de opmerkingen van deze totaal onbekende mensen voor mij snel naast me neer kunnen leggen. Wat ik wel lastig blijf vinden is dat er ook mensen zijn (en gelukkig wel heel weinig) die zeggen: Jullie hebben toch een koopwoning? Dan verkoop je die toch? Dat doet pijn, heel veel pijn. Wij hebben heel erg hard gewerkt om te bereiken wat we hebben bereikt. Het is niet dat wij een schuld hebben omdat ik veel te veel heb geshopt bij een online kledingwinkel bijvoorbeeld. Of dat wij opzettelijk dingen niet hebben betaald. Wij wisten dit niet, we zijn gedupeerde en het doet onbeschrijfelijk veel pijn de situatie waar wij in zitten. En we vechten enorm hard om ons hoofd boven water te houden en JUIST ons huis te kunnen behouden. Want we hebben ook nog twee kleine meiden in huis. Die hebben hier helemaal niet om gevraagd en zij verdienen het om hier op te groeien en een fijne jeugd te hebben. Het doet pijn als er dan zo "makkelijk" gedacht wordt over het verkopen van je woning. Wat trouwens ook niet eens de oplossing is want dan zijn we onze woning kwijt, maar houden we een schuld bij de bank. En zie dan nog maar eens een woning te vinden. Ik weet dat ook deze reactie van mensen goed bedoeld is en dat ook deze mensen het beste met ons voor hebben. Dus niks negatiefs hierover, het is voor mij alleen echt een hele hele pijnlijke opmerking.Daarnaast zijn er echt het meerendeel aan mooie en hele liefdevolle reacties gekomen. Die dan weer hebben gezorgd voor een enorme glimlach op mijn gezicht. Wetende dat er ook zulke lieve mensen bestaan. Er zijn zelfs mensen die een crowdfunding willen opstarten. Met tranen in mijn ogen lees ik dan die berichten en voel me ondanks alles toch rijk met al deze lieve fijne mensen om ons heen. 

Ik hoop zo erg dat de vrouw die ons dit heeft aan gedaan heel erg snel gestraft gaat worden.

3 jaar geleden

Heftig, sterkte