Snap
  • Relatie
  • #singlemom
  • #momblog
  • selflove
  • ikgafdeliefdenogeenkans

Ik gaf de liefde nog een kans 💛

Laten we allemaal ophouden met te denken dat het gras bij de buren groener is!

Ik gaf de liefde nog een kans.

Vele van jullie kennen mijn verhaal, de blog van 4 jaar geleden. “ Van happy family naar single mom” . Een periode die super zwaar voor mij was, ik denk dat ik durf te zeggen, de zwaarste periode uit mijn leven. Het verdriet, de vragen, het ongeloof, mijn kwetsbaarheid, het net moeder zijn, het alleenstaande moeder zijn, het rouwen om de liefde.

Ik had mezelf beloofd er sterker uit te komen, als de tijd daar was mezelf weer open te stellen voor de liefde. Hoe eng en spannend ik het ook vond, er zou een dag komen dat ik er weer voor zou gaan, dit zou mij niet nog een keer gebeuren, ik gaf de liefde nog een kans.

En die liefde kwam er weer. Iemand langzaam toelaten in mijn leven, maar vooral ook in het leven van mijn prachtige dochter Lila vond ik dood eng. Maar als ik ergens voor ga dan ga ik er echt voor, voor de volle honderd procent. Het geloof in de liefde kwam terug, het kan nog, ik kan het nog, liefde is zoiets groots en fijns. Laten we de liefde vieren!

Toch is het wéér niet gelukt, hoe graag ik/wij dit ook wilde. Toch ben ik weer alleen. Een alleenstaande moeder, wat klinkt dat toch naar hè als je het hardop voorleest. Tenminste voor mij dan.

Waar ik jaren geleden tot in detail vertelde wat er was gebeurd voel ik nu niet de behoefte iets te delen over de break-up. En misschien had ik jaren geleden ook niks inhoudelijks moeten delen over de break-up toen.

Wat ik in deze situatie wel wil delen is mijn gevoel. Sommige van jullie weten inmiddels dat ik weer alleen ben met Lila, sommige wisten dit misschien nog niet. Veel van jullie die iets door hadden sturen berichtjes als: “Het zag er zo mooi uit”, “Jullie leken zo gelukkig”, “Deze zag ik echt niet aankomen”, “Je hebt je op Instagram niet zo voor gedaan”. “Waarom deel je alleen de mooie plaatjes? “ Deze berichtjes raken mij.

Vergeet niet dat dit platform niet alles laat zien van iemands leven. Een mooi huis en mooie spullen betekenen niet dat iemand echt gelukkig is. Een mooi huis en mooie spullen maken namelijk niet gelukkig! Dat iemand zichzelf niet huilend op Instagram post betekent niet dat iemand nooit verdrietig is. Dat sommige er voor kiezen alleen de mooie plaatjes te delen betekent niet dat zij alleen de mooie dingen zien of meemaken!

Probeer niet te snel te oordelen of te veroordelen. Hou je niet vast aan een mooi plaatje bij een ander en laten we allemaal op houden met te denken dat het gras bij de buren groener is. Het is maar Instagram, het is maar zo’n klein stukje van iemands leven. Ik heb oprecht mijn best gedaan om een zo eerlijk, betrouwbaar mogelijk klein inkijkje te geven. En ik baal zelf het allermeest van mijn situatie. Ook ik had gehoopt dat het deze keer wél was gelukt. Ook ik gun mezelf wel dé liefde.

Afgelopen weken voelde ik mezelf wéér falen als moeder, als dochter, zus en vriendin. Ik voelde mezelf boos, verdrietig, bang en kwetsbaar. Maar tegelijkertijd ook sterk, opgelucht en onafhankelijk.

Ik voelde me alleen, ik voel me alleen. Maar ik voel mezelf ook rijk. Ik weet dat ik dit alleen kan. Ik weet inmiddels ook dat de liefde bij mezelf moet beginnen, dat ik het uit mezelf moet halen. Dat liefde begint bij mij. Dus ik geef de liefde nog een kans! 

4 jaar geleden

Wat een kracht straal jij uit! Sterkte in deze moeilijke tijd!

4 jaar geleden

Wat een mooie oprechte woorden. Wat een kracht straal je uit.. En ik vind het goed dat je dit zo deelt. Ook dat laat zien hoe krachtig je bent.