Snap
  • Relatie
  • liefde
  • Love
  • Loveatfirstsight
  • marriage
  • couplegoals

Hoe het allemaal begon... (2)

Over een Belgisch meisje dat verliefd werd op een Nederlandse jongen.

Eerst en vooral excuses en dankjewel voor iedereen die geduldig wachtte op deel 2. Het is zo ontzettend druk geweest. Maar ik heb vakantie! En wel 8 weken nu! Dus ik hoop hier veel vaker een bericht te posten. 

Dus... Dennie voegde me toe op Facebook en stuurde me een berichtje. We waren schijnbaar allebei aan het kijken naar de wk-wedstrijd en hadden dus meteen een hoop gespreksstof. 

Omdat we beiden veel bezig waren met fietsen werd een eerste fiets-afspraakje vastgelegd. Ik compleet in de ontkenning -dit is GEEN date maar gewoon een fietstocht- maar toch een beetje opgelaten. Toen Dennie de week erna toekwam was hij een half uur te vroeg. Ik totaal nog niet klaar. Mijn eerste indruk: check-wauw- Ik had een uitgebreide lunch voorzien. Broodjes, slaatje, ... maar hij lustte er niets van. (Hij lust nog steeds niets trouwens). Mijn tweede indruk: check -speciaal- We kleedden ons om en gingen meteen fietsen. 

Een fietstochtje van zo'n 45km. Ik kan je zeggen, in zo'n strak fietspakje, met fietshelm, bezweet en buiten adem, voelde ik me niet alsof ik een spetterende eerste indruk naar hem toe maakte. We deden een terrasje en konden volop met elkaar praten. Het was alsof we elkaar al jaren kenden. 's Avonds na de fietstocht werd hij meteen geïntroduceerd aan men twee zussen en men ouders. Die waren ondertussen allemaal gewoon thuis. (En weet je nog? Dit is GEEN date, gewoon een fietstocht) Hij bleef meteen frietjes eten bij ons en stond gelijk versteld van de lijst met 1000den sausjes die ze hier in de frituur hadden. Hilarische conversatie, aangezien hij alleen maar pindasaus wou en de rest überhaupt niet kende. :) Een dineetje, kusje op de wang en knuffeltje later, vertrok hij weer naar Nederland. 

De week erna deden we deze 'fietstocht' (remember, dit is GEEN date, maar gewoon een fietstocht) over, maar in zijn prachtige hometown. 

Alles ging in een stroomversnelling. We vonden elkaar allebei erg leuk, maar ik hield toch de boot af. Hij woonde namelijk niet vlakbij. Ik wilde zeker niet verhuizen richting Nederland (in de toekomst) en wilde ons beide die teleurstelling besparen. Maar Dennie gaf niet op en toen hij me zei dat hij eventueel wel naar België wilde komen, durfde ik er al meer voor te gaan. We spraken enorm vaak af, reden doordeweeks zeker 3x over en weer. (Check 600km per week) Soms zelfs vaker. We gingen samen naar Parijs en deden mee aan de fietsdodentocht, 100km fietsen, hier in de buurt. In Parijs hebben we onze 'relatie' officieel gemaakt. (Facebook-official, you know, eerste foto samen). 

Uiteindelijk is Dennie in januari verhuisd naar België en namen we onze intrek in ons eigen stekje. Vrij snel, we kenden elkaar nog maar een half jaar, maar het voelde allemaal zo goed. En achteraf bekeken, was die vonk er al toen ik de eerste keer de deur van men ouderlijk huis voor hem opendeed. 

In november, met mijn verjaardag, toen we iets meer dan 1 jaar 'officieel' samen waren, vroeg hij me ten huwelijk. Aan tafel, met al onze vrienden erbij. En ik zei Ja, volmondig en helemaal zeker! Met deze man wil ik de rest van mijn leven samenblijven. 

Liefs, Valerie