Snap
  • in de slaapkamer
  • Seks
  • goede seks

Hebben oudere vrouwen betere seks dan jonge meiden

Wordt de seks beter naarmate de jaren verstrijken?

Wanneer je een film kijkt, zie je in de seksscènes vaak jonge mensen. Tja, seksscènes met veertigers komen maar weinig voor, laat staan dat de vijftigers of zestigers in beeld verschijnen! Maar ehh … deze mensen hebben toch ook gewoon seks? En hebben zij geen bétere seks, dan jonge mensen? Wij hebben het voor je onderzocht: hebben oudere vrouwen betere seks dan jonge meiden?

Onderzoek

Wist je dat uit onderzoek onder mensen van 60 tot 82 jaar blijkt dat mensen die minstens 25 jaar samen zijn met dezelfde partner, de seks als prettiger én beter ervaren naarmate zij ouder zijn geworden.

Oorzaak

Waardoor komt dit dan? Waarom wordt de seks beter naarmate de jaren verstrijken?

1. Hoge verwachtingen

Wanneer je nog jong bent, ligt er vaak een grotere druk op seks. Oh naja, je legt zelf een hogere druk op de seks. Je hebt zelf bepaalde verwachtingen of denk dat dat jouw partner bepaalde verwachtingen van jou heeft. 

2. Onrealistische voorbeelden

Maar waar zijn deze hoge verwachtingen op gebaseerd? Op beelden uit series of pornofilms? Dit is natuurlijk helemaal niet de realiteit. Fijne seks hoeft niet te betekenen dat je altijd een orgasme moét hebben. Wanneer je wat ouder bent, kun je deze verwachtingen wat beter loslaten.

3. Onzekerheid

Uit onderzoek blijkt dat jongere meiden zich vaak veel drukker maken (bijvoorbeeld om hun uiterlijk), ook tijdens de seks. Oef, zie ik er niet gek uit als ik dit doe? Ruik ik wel lekker? Is het wel normaal dat het er bij mij zo uit ziet? Deze onzekerheid kan er voor zorgen dat je minder genieten. Wanneer je je druk maakt, kun je niet 100% uit je hoofd en echt loslaten. Vrouwen die wat ouder zijn, kunnen deze gedachtes vaak beter uitzetten. Tja, niets of niemand is perfect, daar zijn we wel achter gekomen met de jaren ;)


Wat vind jij? Ervaar jij de seks ook prettig nu je wat jaartjes ouder bent?

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mamaplaats?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.