Snap
  • Relatie
  • gescheiden
  • Scheiden
  • liefde
  • gescheidenouders

Droomscheiding

Droomscheiding , eigenlijk klopt die titel natuurlijk niet, als je trouwt of samenwoont is een scheiding het laatste wat je wilt , zeker niet als je samen kinderen hebt . Maar het gebeurd , het kan iedereen overkomen dat je leven een compleet andere wending neemt en daar kunnen een miljoen redenen voor zijn. Zo ben ik 10 jaar geleden gescheiden, moeder van 4 kinderen, dat was best een dingetje ..hoe ga ik dit doen.

Iedereen kent de horror verhalen wel over scheidingen, schoenen bij papa en schoenen bij mama die naast de auto omgeruild worden, het zwartmaken van de ander , ruzies ... Als ik ergens trots op ben is het wel hoe raar het ook klinkt , onze scheiding . Natuurlijk was het niet makkelijk en was er irritatie over en weer toen alles nog vers was .Nu 10 jaar later kan ik mijn ex ,wat ik tegenwoordig echt een naar woord vind en ook liever niet gebruik, mijn beste vriend noemen. 

Met mijn huidige partner heb ik nog een meisje gekregen , zij is inmiddels 4 jaar oud, en met elkaar zorgen we voor alle kinderen. Mijn kinderen zijn dol op mijn huidige partner en andersom, en mijn kleine meid is ook dol op de andere papa. 

De mannen kunnen het prima met elkaar vinden, zo drinken ze samen een biertje , werken ze samen op zaterdag een roestplekje op de auto van de oudste weg, die ze overigens ook samen zijn gaan kopen... gingen ze hoor , een hele zaterdag samen op pad, garages af, proefritjes maken. Als mijn ex de kinderen op vrijdagavond komt halen voor het weekend drinken we altijd even gezellig wat met elkaar , of er staat een bordje eten klaar,en staat de kleine meid vaak ook te stuiteren in de hoop dat er voor haar ook een logeerpartijtje in zit  . Zo vieren we kerst met elkaar ,(uit) eten geregeld samen, gaan samen naar ouderavonden en staan zaterdag met elkaar aan de lijn op het voetbalveld . We komen zelfs nog bij elkaars ouders over de vloer .

Natuurlijk zien de kinderen ook scheidingen om hen heen en komen er ook vrienden van hen over de vloer , hoe vaak we het niet horen hoe blij ze zijn met onze situatie ... Dan ben ik trots 

Waarom zou je het elkaar moeilijk maken, waarom zou je op voet van oorlog leven, ooit heb je voor elkaar gekozen en kreeg je zelfs samen kinderen. Als de ander een goede ouder is moet je elkaar respecteren , het scheelt jezelf en de kinderen heel veel stress, zo leef je toch veel gelukkiger . 

Ik besef mij goed dat onze situatie erg uniek is , toch hoop ik dat een ander iets aan mijn verhaal kan hebben. 

als je het leuk vind om een kijkje in mijn leven te nemen kun je mij vinden op insta @prissieschrijft

3 jaar geleden

Dan komt het zeker helemaal goed

3 jaar geleden

Vaak verdriet is een groot iets. Dat valt reuze mee hoor🙂 Wel zorg ik ervoor dat mijn man wel naar zijn kinderen om kijkt. Maar gelukkig doet ie dat ook🙂

3 jaar geleden

rustig blijven en probeer met elkaar in gesprek te blijven. Het is hard werken maar het uiteindelijk meer dan waard

3 jaar geleden

Zelf positief en rustig blijven. En lukt het even niet laat je even een beetje vieren zodat niet alles op scherp komt te staan