Snap

De diepe val

Steeds meer dingen gingen raar voelen, steeds sneller kwam ik op aarde. Waarom wilde hij eigenlijk niet dat ik naar hem kwam? Wat was nou eigenlijk de reden van zijn relatiebreuk? Waarom zag ik nooit foto's van zijn huis of waarom was hij altijd buiten met beeldbellen? En terwijl ik meer vragen begon te stellen, nam hij meer en meer afstand. Mijn verliefdheid was er nog wel in alle hevigheid en bleef geloven in zijn smoesjes. In maart was ik jarig en toen hij vroeg wat ik voor mijn verjaardag wilde, gaf ik aan dat ik een dagje uit in zijn stad wel leuk zou vinden. Zijn woonplaats leren kennen en misschien wel zijn vrienden ontmoeten. Hij ging overstag. De dag voor mijn verjaardag zou ik naar hem komen. We zouden een leuke dag met ons tweeën hebben en 2 dagen later had ik al mijn vrienden uitgenodigd voor een feestje bij mij thuis. Ik verheugde me enorm. Toen ik na een ruim uur rijden bij zijn huis aankwam, bleek het een rommelige buurt te zijn en zijn huisje was een piepklein apartementje met 1 slaapkamer. En dat was niet alles, er zat een vriend op de bank en er lagen slaapspullen naast hem. Deze man woonde tijdelijk bij hem. Hij had me hier in al die weken nog nooit iets over gezegd, maar goed, ik geloofde het weer. We vertrokken richting de stad en ik genoot weer. We aten nog wat en vertrokken op tijd weer richting mijn huis. Thuis sloeg de stemming om. Hij werd emotioneel en neerslachtig en begon zich af te vragen wat ik in hem zag. Hij bleef op de negatieve tour praten en gaf ineens aan dat hij het allemaal niet meer wist. Ik probeerde hem gerust te stellen en uiteindelijk vielen we in slaap. Op mijn verjaardag werd ik wakker met een verward gevoel. Ik voelde me onzeker en verdrietig. Hij kon me niet gerust stellen en vertrok richting zijn ouders. Ik was gebroken. Word ik nou echt gedumpt op mijn verjaardag? Door de man die me weer liet leven en me weer geliefd liet voelen? Ik haalde Don op bij mijn ouders en lichtte ze in over zijn struggles. Mijn vader vroeg nog of alles wel klopte wat hij me vertelde. Ik werd boos. Ik wist toch wel of mijn geliefde eerlijk tegen me was. Door mijn onrust en verdriet cancelde ik mijn feestje van de dag erna. Hij kwam terug en zei dat hij na een goed gesprek met zijn ouders er toch nog voor wilde gaan. En ik zweefde weer...

Het weekend ging voorbij en hij verliet mijn provincie. Over 2 weken zagen we elkaar weer. Deze keer was moeilijker dan ooit. Ik was nog best in de war en had behoefte aan zijn bevestiging. Die kreeg ik steeds minder. Het werd weekend en hij gaf aan dat hij een feestje had en wellicht niet te bereiken zou zijn, ook de dag erna niet. Ik liet t maar gebeuren. De zondagavond zou hij mij bellen. Dat gebeurde niet. Toen wist ik al genoeg. Mijn werkweek begon en ik hoorde nog steeds niks. Pas de dinsdag nam hij eindelijk op. Ik flipte compleet uit. Hoe kon hij dit doen? Nadat ik was uitgeraast, kreeg ik met horten en stoten een verklaring. Hij was niet goed voor mij, mijn leven was op orde, hij was een puinhoop. Hij was het die bij zijn vriend logeerde en niet andersom. Hij had niks meer, leende al weken overal geld om naar mij te kunnen. Zijn vorige relatie was beëindigd omdat hij dronk en snoof en als hij bij mij was had hij zware afkickverschijnselen. En de natte plek op mijn slaapkamer? Die was veroorzaakt omdat hij door zijn zatte kop gewoon naast het bed had staan plassen. Hij was nog steeds verslaafd en het was beter voor mij om alleen en veilig met Don verder te gaan. Mijn wereld stortte in. Mijn droom spatte uit elkaar. Ik landde keihard terug op aarde. 

Achteraf gezien heeft hij het juiste gedaan. Wat als we nog langer samen waren geweest? Wat als Don zich nog meer aan hem gehecht had? En ik kwam achter nog meer dingen. De weekenden dat hij niet kwam, besteedde hij bij nog andere vrouwen die dachten dat ze hem voor zich alleen hadden. Ik was zo in de war. Zo teleurgesteld in mezelf. Hoe had ik zo'n gevaarlijk persoon zo gemakkelijk in mijn leven gelaten? En erger nog, in het leven van Don?

Het heeft de nodige maanden geduurd voor ik dit een plekje had gegeven. Dit hakte er meer in dan de relatiebreuk met de vader van Don. Ik was echt genezen van mannen!