Snap

Blije bakkerij

Als zijn gelukkige bakgedrag er twee broeksmaten er bij heeft gebakken

Als Sander gelukkig is wordt hij een echte Martha Steward en moet en zal ie bakken. Koekjes, cakes, taarten en wafels vliegen je in die momenten langs de oren en eindigen uiteindelijk veel te vaak in je mond. Of Sander de afgelopen tijd in een goede bui was? Als ik de weegschaal mag geloven wel.

In de afgelopen paar weken is het weer beter geworden (lees: cake), hebben we weer een logé gehad die dacht dat t wel leuk was om iets te bakken (lees: koekjes), gingen we een paar keer op en neer naar Maartje en de kids (lees: nog meer koekjes) en hadden we een burenborrel (lees: drie ladingen wafels). Ja, Sanders liefdestaal is zonder twijfel boter, bloem en suiker.

Het overgrote gedeelte van de baksels is heerlijk, maar de momenten dat de enige ingrediënten in huis geluk, optimisme en restjes van alles zijn, is het wel spannend of we er af komen met een happy accident of dat ik weer een gooi moet doen naar de Oscar voor “most supportive role of husband”. Met alle minder favoriete lepeltjescakes (niet goed genoeg gerezen en daarom uit te lepelen cake) en kliekjes koekjes pogingen bij elkaar zijn er dit jaar in ieder geval genoeg momenten geweest om op z’n minst een nominatie te krijgen.

Iets wat de laatste tijd zijn gelukkige gebaksdrang nog in de hogere versnelling heeft gezet is het feit dat Maartje vroeger wedding planner was en daarbij ook zelf bruidstaarten maakte. Je snapt dat Sander daar niet aan onder wil en zal doen. Iets waar Maartje en de kids gelukkig niet al te erg onder lijden en mij weer even pauze geven om op gewicht te komen.

Nou zou je denken, zo erg is dat toch niets een gelukkige man die bakt. En zeker je zal mij niet vaak horen klagen als er weer een geur van speculaas kruiden in het huis hangt als ik thuis kom. Er zijn genoeg relaties die een minder duidelijke graadmeter hebben of alles wel goed zit. Het enige wat mij een klein beetje zorgen baat is dat hij nu al gelukkig wordt voor een kind wat er nog geeneens is, dat ik bang ben dat als er eenmaal een kleintje is, er ook een tweede oven bij moet.

Zit niks anders in dan de teugels laten vieren en de blije bakkerij beginnen. Hopelijk komen we met de naailessen snel bij het uitnemen van broeken, zal onze omgeving gaan waarderen met alle emoties van Sander.