Snap
  • Relatie
  • vakantie
  • Relatiebreuk
  • Tijdvoorjezelf
  • Heftigetijd
  • nadenken

Alleen op vakantie na een heftige relatiebreuk

Ik besloot om alleen op vakantie te gaan toen ik merkte dat ik moeite had met het verwerken van mijn relatie, 2 dagen later zat ik in het vliegtuig.

Ik heb getwijfeld of ik deze blog wel of niet zou schrijven omdat het ondertussen al een paar jaar geleden is. Toch heb ik besloten om het wel te doen, ik vind het fijn om het van me af te schrijven en ik hoop dat sommige lezers hier wat aan zullen hebben.

Om te beginnen, hoe heftig een relatie ook is geweest ik zal het nooit slecht praten. Als je een lange tijd met iemand samen bent geweest dan is dat ook niet voor niets geweest en zul je ook mooie momenten hebben gekend.

Toen ik een aantal jaar geleden besloot om een punt achter mijn relatie te zetten was dat een moeilijk besluit. Ik pakte mijn spullen en ging tijdelijk bij een vriendin wonen. Al snel merkte ik dat ik de relatiebreuk en alles wat er in die relatie is gebeurd niet goed kon verwerken en daar door eigelijk niet echt verder kon.

Ik was jong, had nog geen kinderen en kon gaan en staan waar ik wou. Ondanks dat ik bij mezelf dacht, ik ga echt even genieten van het alleen zijn en de tijd nemen om dit te verwerken werd ik toch verliefd (op een collega, oeps…) Ik probeerde er niet te veel over na te denken en dacht dat de liefde wel over zou waaien. Ik besloot eerst aan mezelf te werken!

Het was december en ik wou even lekker weg, even alleen zijn, even nadenken. Ik besloot om een weekje naar de Canarische eilanden te gaan, mooi weer maar niet te lang vliegen want ik was immers maar alleen. Dit was ook direct de eerste keer dat ik alleen op vakantie ging en ik kan je nu alvast zeggen, het was heerlijk!

Ik boekte 2 dagen van te voren, pakte me spullen en mijn vriendin bracht me richting het vliegveld.

Op vakantie heb ik echt de tijd genomen om bepaalde dingen te verwerken, ik heb veel geschreven, gewandeld en vooral alleen maar gedaan waar ik op dat moment zin in had! Ik leerde leuke mensen kennen en heb gezellige avonden in een kroegje gehad maar overdag wou ik echt even alleen zijn.

Ik denk dat het voor mij de beste beslissing ooit is geweest!

Bij terugkomst ging ik daten met mijn nieuwe liefde want ik was stiekem toch nog steeds verliefd… Nu een paar jaar later, heb ik 2 kinderen met hem gekregen en zijn we dol gelukkig! Ik denk dat dit niet was gebeurd als ik niet op vakantie was gegaan, als ik niet even de tijd had genomen voor mezelf.

Mijn kinderen zijn nu nog jong maar zodra ze iets ouders zijn en ik kan er een paar dagen tussenuit ga ik zeker weer een keer alleen op vakantie.

Ben jij wel is alleen op vakantie geweest? 

8 maanden geleden

Wat voor mens ben jij? Daar kan ik met m'n hoofd niet bij. Wie kan er nu in godsnaam genieten van een reis na een relatiebreuk!?