Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Zo zorg je dat je kind iedere dag fruit eet!

Het is erg belangrijk om op jonge leeftijd genoeg vitamines en mineralen binnen te krijgen. Het eten van fruit is een dagelijkse behoefte. Maar niet alle kinderen zijn even dol op fruit. Hoe kun je er toch voor zorgen dat je kind elke dag fruit eet?

tips om fruit te eten

Genoeg redenen om je kindje meer fruit te laten eten. Maar welke tips helpen nu echt? In dit artikel delen we de beste tips om je kindje (meer) fruit te laten eten

Tip 1

Laat je kind zelf kiezen. Wanneer je kind al iets ouder is, laat ze dan zelf in de winkel hun fruit kiezen.

Tip 2

Geef het goede voorbeeld. Voorbeeld doet volgen. Dus wanneer jij dagelijks een portie fruit eet, zal je kind dat ook sneller doen.

Tip 3

Variëren. Soms vind je kind het ene fruit minder lekker dan het andere. Varieer het fruit wat je geeft. Vind je kind bijvoorbeeld kiwi wat te zurig, combineer het dan eens met een zoete appel. Misschien vind je kind het dan wel lekkerder.

Tip 4

Kies voor felle kleuren en presenteer het leuk. Felle kleuren, zoals rood en geel, spreken kinderen meer aan. Wanneer je er dan ook nog een leuk gezichtje van maakt op een bord, of iets anders, raakt je kind misschien enthousiaster om fruit te eten. Een leuk voorbeeld is van een Friese vader die elke dag een leuke tekening maakte op de bananen van zijn dochtertjes. Ook kun je fruitspiesjes maken met kleurige parapluutjes erin. Zo ziet fruit er net zo feestelijk uit als de vrolijke kleurige verpakkingen van ongezonder snoep en koekjes.

Tip 5

Combinaties. Combineer fruit eens met yoghurt, maak smoothies, fruitsalades of gebruik fruit door bijvoorbeeld muffins.

Tip 6

Complimenteren. Complimenteer je kind als hij of zij nieuw fruit uitprobeert, dat is toch iets spannends voor ze.

Tip 7

Maak je niet al te druk. Het komt weleens voor dat het echt niet lukt om je kleine fruit te laten eten. Maak je je hier niet al te druk over, want hoe meer druk en negatieve gevoelens erbij komen kijken, hoe minder makkelijk je kind fruit zal eten. Compenseer het dan met het geven van andere gezonde tussendoortjes.

Heb jij nog tips om je kind fruit te laten eten? Laat het weten in een reactie!

Geschreven door mama Mayra

9 jaar geleden

Gelukkig is mijn mannetje dol op fruit. Op het moment zijn druifjes en mandarijnen favoriet.

9 jaar geleden

Die versierde bananen zijn super! Ik hou zelf graag van smoothies, zo kunnen kinderen ook gemakkelijk fruit binnen krijgen. En zomers lekkere zelfgemaakte ijsjes van aardbeien en sinaasappelsap, heeerlijk!♥