Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Zo voel je je fris en fruitig! 10 tips & trucs

Herken jij het ook? Je kijkt 's ochtends in de spiegel en je ziet een schim van jezelf: spierwit, grote wallen en je bent moe, moe en nog eens moe. Nou, dan heb je geluk: je ziet jezelf in ieder geval nog in die spiegel.

Herken jij het ook? Je kijkt 's ochtends in de spiegel en je ziet een schim van jezelf: spierwit, grote wallen en je bent moe, moe en nog eens moe. Nou, dan heb je geluk: je ziet jezelf in ieder geval nog in die spiegel. Er zijn immers genoeg moeders die na een aantal slapeloze nachten minstens een uur met dichtgeplakte ogen rondlopen, half slapend hun baby verschonen of hun kleuter naar school brengen. Tijd voor actie! Met deze 10 tips & trucs voel je je zo weer fris en fruitig...

1. De basis van je fris en fruitig voelen? Neem een douche!

Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar sommige moeders nemen nauwelijks de tijd om een douche te nemen, terwijl dit toch echt de basis is van je fris en fruitig voelen. Zet je wekker eens 10 minuutjes eerder en kies voor een verkwikkende douchegel. Poets ook meteen je tanden als je toch bezig bent. Na een paar minuten onder de warme waterstralen voel je langzaam weer wat energie terugkeren en ruik je heerlijk fris en fruitig!

2. Ontbijt!

Iedere moeder weet vast dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, maar toch schiet het er vaak bij in. Het resultaat: geen energie en een sterke behoefte aan suiker, heel veel suiker, rond een uur of 3. Je hoeft echt geen compleet ontbijtbuffet voor jezelf of je gezin te maken. Magere yoghurt met bosbessen is ook prima of maak eens een heerlijke smoothie! Jij voelt je fris en fruitig en geeft door gezond te ontbijten ook nog eens het goede voorbeeld aan je kinderen. Wat wil je nog meer?

3. Eet superfoods

Om je blijvend fit en fruitig te voelen is gezond eten hoe dan ook erg belangrijk. We hebben het dan niet alleen over een voedzaam ontbijt, maar ook over gezond eten gedurende de rest van de dag. Wat dacht je van superfoods? Enne... natuurlijk is die megapuntzak friet met een gigantische klodder mayo af en toe prima. Sterker nog: geniet er (met mate) maar flink van!

4. De sunkissed look

Een klein beetje make-up doet echt wonderen. Zelfs de meest vermoeide mama gaat stralen met een dun laagje bronzer op haar gezicht. Door die sunkissed look lijkt het alsof je net op vakantie bent geweest en door alle complimenten voelt dat ook bijna zo! Let op: kijk bij het gebruik van bronzer wel goed naar de tint van je huid en haar. Ben je hoogblond (van jezelf of uit een potje)? Kies dan altijd een wat lichtere tint of je moet de ambitie hebben om op Barbie te lijken... Bij de sunkissed look hoort overigens ook vrolijk gekleurde kleding. Kies dus in de winter eens voor die rode trui of dat kleurrijke gebloemde jurkje in plaats van alleen maar veilig tinten als zwart of grijs aan te trekken.

5. Stralende ogen

Stralen je ogen, dan straal jij vanzelf mee. Ook op dit gebied kun je de natuur best een handje helpen zonder meteen aan de botox te moeten. Weg met die wallen? De eeuwenoude truc van schijfjes komkommer op je ogen helpt echt. Breng daarnaast je oogcrème / nachtcrème kloppend aan en maak je ogen subtiel op. Wanneer je ogen er toch nog erg vermoeid uitzien dan kun je het beste alleen mascara aanbrengen op je bovenste wimpers. Je ogen fris en fruitig? Jij ook!

6. Fruity lips

Of je nou gezegend bent met hele volle lippen of slechts een dun streepje hebt maakt niet uit. Met fruitige lippenstift zie je er altijd beter uit. Gebruik geen knalrode kleur, maar kies voor subtielere koraaltinten.

7. Ga naar buiten!

Zou je het liefst diep onder je dekens kruipen om er pas in de lente weer uit te komen? Niks winterdip; jij moet gewoon naar buiten! Met een fikse wandeling doe je jezelf en je kinderen zeker een groot plezier. Nog steeds geen zin? Stel jezelf dan maar een dampende mok warme chocolademelk met slagroom in het vooruitzicht!

8. Knuffelen, knuffelen en nog eens knuffelen

Vraag een moeder waar ze absoluut energie van krijgt en het antwoord zal zijn: 'een spontane knuffel of kus van mijn kind'. Wat let je: Knuffelen is gezond! Enne: vergeet ook manlief niet...

9. Geniet en lach!

Ook al voel je je als nieuwbakken (of ervaren) moeder niet altijd even fris en fruitig: geniet! Geef je kind 100% aandacht zonder op je laptop of telefoon te staren, lach bij alle gekke dingen die hij uithaalt en geniet samen van de natuur.

10.Wees realistisch

Ben jij een perfecte moeder? Nee! Ben jij de perfecte partner? Nee! Ben jij de perfecte medewerkster? Nee! Ben je de perfecte vriendin? Nee! Wees realistisch, niemand is perfect en zelfs met de intentie om perfect te zijn vraag je al teveel van jezelf. Door dingen los te laten voel je je vaak al veel beter en zie je alles vanzelf weer fris en fruitig tegemoet!

Heb jij tips om fris en fruitig voor de dag te komen? Reageer ook!

Geschreven door mama Nienke

10 jaar geleden

Fijn dat je ook punt 10 hebt toegevoegd :-) Ik herken wel wat dingetjes waar ik me ook weleens schuldig aan maak, toch weer even een reminder. Punt 8 zit bij ons in ieder geval wel goed!