Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Zelf originele kerstkaarten maken

Een goed idee, want het is hartstikke gezellig om eerst zelf de kerstkaarten te maken

Heb jij besloten om dit jaar eens zelf je kerstkaarten te gaan maken? Een goed idee, want het is hartstikke gezellig om eerst zelf de kerstkaarten te maken. Bovendien heb je zo wel hele originele exemplaren.  

Tips om zelf originele kerstkaarten te maken

Geen inspiratie om zelf kerstkaarten te maken? Hieronder een aantal originele tips om samen met je kind(eren) te knutselen.Voor kinderen ook nog eens leuk om lekker te gaan knutselen en frutselen.  

Kerstmannenkaarten

Ieder kind dat aan kerst denkt, denkt aan de Kerstman (maar ook aan de kerstboom en sneeuwpop. Ideeën daarvoor volgen later). Het is dus ook leuk om samen met je kind(eren) een kerstkaart van een Kerstman te maken. Dit kan met veel plak en knip werk, maar wat ook heel leuk is, is om de buik van de Kerstman te maken. Je pakt een vel rood (glanzend) papier en vouwt dit dubbel, zodat je een kaart hebt die je open kan klappen. Daarop maak je een zwarte riem met gouden ceintuur. Dan nog knopen voor zijn jas en je hebt je kerstkaart af. Makkelijk en snel om te maken als je veel kaarten nodig hebt.  

Sneeuwpoppenkaarten

Verder staan sneeuwpoppen op veel kerstkaarten. Sneeuwpoppen zijn ook gemakkelijk te maken. Je plakt verschillende grote, witte rondjes boven elkaar en je basis is af. Je kind kan dan deze sneeuwpop versieren met een neus, een hoed, bezem, sjaal, knopen, etc. Een net wat andere variant is een sneeuwpop gezien vanaf boven. Hierbij plak je in plaats van drie witte rondjes boven elkaar, deze rondjes op elkaar. Ook weer versieren. Wat sneeuw rondom en klaar.  

Kerstbomenkaarten

Kerstbomen heb je in vele soorten en maten. Kerstbomen kunnen geverfd, geknipt/geplakt en getekend worden. Daarna nog ballen erin, lampjes of kaarsjes erin en een piek erop. Erg gemakkelijk! Om een kerstboom wat origineler te maken kun je dit doen met verschillende soorten papier. Van elke soort een strook knippen in steeds een andere lengte. Hiervan kun je een kerstboom maken.ken. Makkelijk, maar toch net iets anders (en ideaal om je restjes papier op te maken). Een andere optie is om kerstbomen te maken van verfvoorbeelden (die kaartjes met verschillende gekleurde tinten erop van de doe-het-zelfzaken). Je neemt een aantal groen getinte kaarten, knipt hieruit een driehoek en je je kerstboom is al klaar.  

Fotokaarten

Voor Opa’s en Oma’s is het leuk om een persoonlijke kaart te krijgen met daarop een foto van de (klein)kind(eren). Je zou deze foto’s kunnen plakken in kerststerren. Je maakt dan de kerststerren van bijvoorbeeld golfpapier of glanzend papier. Daarin plak je een mooie foto en je weet zeker dat die kerstkaart de mooiste plaats in huis krijgt! Deze kerstkaarten zijn allemaal relatief gemakkelijk te maken, dus ook geschikt om samen met de kinderen te doen. Gezellig om mee bezig te zijn, nadat de Sint natuurlijk vertrokken is. Veel knutsel en frutsel plezier!

9 jaar geleden

Tof!