Snap

Wij leven Koos autoloos

Wij leven koos-autoloos, niet een bewuste keuze maar we komen wel overal

Wij leven koos-autoloos. Een uitdaging is dat zeker, vooral met een dreumes en het heerlijke Hollandse klimaat. Het is geen bewuste keuze voor het milieu, het is gewoon dat we simpelweg geen auto kunnen betalen. Met mijn part-time baan en Vriendjes stufi is onze bankrekening geen vetpot. En we moeten elk dubbeltje omdraaien. Het is zo als we een auto zouden aanschaffen we nog meer dubbeltjes moeten omdraaien. 

Het voordeel is wel, we kennen niet anders. Toen we bij elkaar kwamen fietsen we op onze fietsjes naar elkaar toe. En toen we gingen samen wonen hadden we een bushalte naast de deur en een studenten-ov. We hadden geen reden voor een auto. We deden (en nu nog steeds) samen boodschappen. Ik op mijn transportiersfiets met een kratje voor op en grote fietsentassen. Je kunt zelfs een week aan boodschappen meenemen. Ik weet nog goed, ik was 38 weken zwanger van Anne en haalde toen nog voor een week aan boodschappen op mijn fietsje tijdens een hitte golf. Dag daarna ben ik ingeleid met een hellp (oeps). 

Ons kraamcadeau van mijn ouders was dan ook een fietskar. Een knal rode fietskar waar ik in totaal 1x met Anne er in heb gefietst. Ze lag heerlijk te slapen in de maxicosi en ik fietste naar de gynaecoloog voor na controle. Wout heb ik er uiteraard vaker in gehad. Maar onlangs is mijn fiets gestolen met daaraan het aanhechtingspunt van de fietskar, dus hij wordt nu tijdelijk niet gebruikt.

Ik miste het auto nog het meest aan het einde van mijn zwangerschap met Wout, mijn bekken deden pijn en ik was gewoon op. Omdat we bang waren dat ik nog een keer een hellp zou krijgen heb ik de laatste weken niet gefietst, maar deed ik alles met het openbaar vervoer. 

Zo ging ik ook vaak met Wout naar het mamacafe en pakte ik vaak de bus. In het begin met de wagen maar dat vond ik onhandig. Al snel ging Wout in de doek en stapte ik makkelijker in en uit de bus. 

We hopen toch wel over een aantal maanden een auto te kunnen aanschaffen. Autoloos met 1 kind is te doen maar niet ideaal, en willen we gaan voor een deel 3 moet er toch echt eerst wat anders uitbreiden.

XMoeke

Ps: Als jullie je afvragen hoe wij verder weg komen? Gelukkig zijn er lieve opa`s en oma`s die hun auto af en toe afstaan. 

Wout heerlijk in dromenland 

8 jaar geleden

wat sonde van je fiets! Mijn vriend en ik zijn juist van af het begin gewend om alles met de auto te doen. Ik ben met ons zoontje dan ook nog nooit op de fiets geweest. Wandelen doen we gelukkig nog wel ;)

8 jaar geleden

Knap hoor! Zou het niet kunnen, maar ik snap dat het financieel niet gaat. Zo'n fietskar lijkt mij wel weer ideaal!