Snap

Werkende moeder En Schoolgaande moeder

Soms heb ik het idee dat ik mezelf voorbij loop, ik ben een werkende moeder maar ook een school gaande moeder.

Om dat allemaal makkelijk te combineren is soms nog een hele klus.  Ik heb een flinke goede planning nodig wil ik alles fatsoenlijk afronden en mijn huis daarbij ook nog eens netjes op orde hebben. 

Gelukkig heb ik een hele lieve handige gastouder die mij steunt en helpt met mijn dochter waarbij kan. 

ik volg een deeltijd studie dus ik ga 1 dag in de week naar school, daarnaast werk ik 28 uur,  ik heb een huishouden, ik moet thuis studeren, en ik heb een gezin wat ook aandacht vraagt.  Soms vraag ik me af of ik nou echt de einige op de wereld ben die het zo druk heeft, voorheen toen ik net bevallen was toen zat ik regelmatig op mama plaats en keek ik naar verschillende blogs. maar nu heb ik het idee als of ik werkelijk nooooit tijd voor mezelf heb, en dat heb k toch echt wel vaker nodig dan dat ik nu heb, maar hoe moet ik dat nu indelen?  Mijn dochter vaker naar de gastouder?   Op het werk meer aan me studie tijd spenderen en van mijn collega;s maar verwachten dat ze een stapje harder lopen?  T huis houden laten liggen? of toch echt gaan eisen van mijn partner dat hij toch echt wat meer gaat doen in t huis houden?  

Mijn studie wil ik graag blijven volgen deze duurt nog tot volgend jaar juli, ik vind naar school gaan leuk dus dat is zeker geen probleem maar soms het werk wat er bij komt kijken wat ik thuis nog moet doen voor voldoendes te behalen en mijn opdrachten te behalen is nog al veel. 

als ik thuis ben moet ik zorgen dat er eten op tafel staat, de was netjes in de kast ligt en daarnaast nog zorgen dat iedereen lekker gewoon normaal in een opgeruimd en schoon huis kan leven.  Als ik dan om half 8 zit wanneer ik alles zo goed als of helemaal klaar heb moet ik aan me studie verder want anders loop ik daar mee achter. mijn partner die is atlijd rond n uur of 6 thuis en die schuift aan tafel aan en die eet mee, daarna gaat hij de hond uit laten en gaat hij lekker douchen en op de bank zitten en wacht hij op zn lekker kopje thee die ik voor hem maak.  

jullie zullen wel denken dat ik gek ben om dit allemaal voor mijn partner te doen, maar ik hou er van om mijn vriend te "verwennen" .  Maar daar in tegen baal ik er vaak wel van dat ik gewoon geen tijd of weinig tijd voor mezelf heb...

Zijn er meer mama's die een studie volgen en ook nog werken?  Hoe gaan jullie om met jullie planning en t huis houden enz?  ik ben benieuwd.

  

8 jaar geleden

Die ??? Moet een knipoog zijn

8 jaar geleden

Herkenbaar! Ik werk 28uur. Heb gister mijn eind examen gedaan!! Had 1dag in de week school in mijn eigen tijd. 2kindjes van 3 en 11 maanden en ik moest verhuizen... Mijn man doet veel, en nam heel veel uit handen toen ik moest studeren. Maar het was echt pittig hoe leuk ik school ook vond! Ik ga naar de 24uur en genieten van m'n kindjes die veel te snel groot worden. Succes met je studie en zet je man aan t werk ????

8 jaar geleden

Ik had vorig jaar precies hetzelfde en liep mezelf echt voorbij. Toen ik me oververmoeid ziek heb gemeld is er een knop om gegaan. Ik heb ouderschapsverlof aangevraagd om 1 dag minder te werken. Ik heb een gastouder dichterbij gezocht en sinds kort heb ik een schoonmaakster. Ook heb ik mijn trampolinespringen laten vallen. Nu red ik het doordeweeks en ben minder moe. Ik kom nu ook toe aan de dingen die ik wilde doen. Heb zowaar vorige week de trap geschilderd die al jaren een doorn in mijn oog was. Dat had ik 6 maanden geleden niet kunnen bedenken. Dus mijn tip; zorg dat je meer tijd vrij maakt!

8 jaar geleden

Ik ben thuisblijfmama en vind dat al druk genoeg soms... Of even doorbijten, of toch tijdelijk de touwtjes wat uit handen geven ... Heel veel succes. Gelukkig is het niet voor altijd zo ;)