Snap

Wat kan iemand je een hoop angst geven

Nadat ik heel de dag al een flinke pijn in mijn rug en buik heb is de pijn s avonds niet meer uit te houden

Nadat we onze ouders het super mooie nieuws hebben verteld hebben we besloten alles nog even stil te houden tot de "veilige" 12 weken.

Op m'n werk vermijd ik de verschillende vragen, draag ik weide shirtje om mijn opkomende "vetrolletje" te verbergen.

Op een ochtend heb ik al flinke pijn in mijn buik en in mijn rug. Mijn collega ziet aan mijn gezicht dat het me niet lekker gaat. Ze vraagt me dan ook wat er is. Ik vertel dat ik veel pijn heb en dat het zal komen dat ik iemand uit bed getild heb wat niet helemaal goed is gegaan.

'S avonds ga ik op tijd mijn bed in en mijn man vertrouwt het niet als hij me huilend in bed ziet liggen. Hij belt de huisartsen post en verteld het verhaal en het feit dat ik 5-6 weken zanger ben.

De assistente verzoekt ons meteen te komen. Zwijgen rijden we naar de hujsartsenpost. Na drie kwartier wachten in de kille wachtruimte worden we eindelijk geholpen.

We doen ons verhaal en mijn controles worden gedaan. Koorts en bloeddruk wat aan de hoge kant. De huisarts vertrouwd het niet en belt naar het ziekenhuis, waarbij we de volgende woorden opvangen. Buitenbaarmoederlijke zwangerschap en ok-team.

Nadat ze het telefoongesprek heeft beindig zegt ze dat we naar het ziekenhuis moeten en dat daar het operatie team klaar staat omdat ik geholpen zal worden ivm buitenbaarmoederlijke zwangerschap, rijd voorzichtig en maak je niet druk zegt ze.

Lichtelijk in shock met allerlei angstige gedachtes in ons hoofd rijden we in sneltreinvaart naar het ziekenhuis.