Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

 • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
 • Open blog community voor en door moeders
 • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Wat is en doet Nutrilon precies?

Waarschijnlijk ken je Nutrilon voornamelijk van de flesvoeding. Inmiddels biedt Nutrilon een groot assortiment aan babyvoeding aan welke afgestemd is op de behoeftes van elk individueel kind.

Nutrilon is een onderdeel van het grote bedrijf Nutricia, welke ruim 100 jaar geleden opgericht werd in Zoetermeer (destijds Zegwaard). De naam Nutricia is afgeleid van het Latijnse woord Nutrire, dit betekend voeden. Ze hielden zich bezig met het ontwikkelen van babymelk, welke zoveel mogelijk op de moedermelk lijkt.

Vanaf het moment in 1901 toen Nutricia werd opgericht, zijn zij nauw verbonden geweest met de medische wereld van professionals. Zo zijn ze bijvoorbeeld na de eerste wereldoorlog al begonnen met gezamenlijk speciale voeding te ontwikkelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dieetvoeding en suikerarme voeding. Zelfs na de tweede wereldoorlog werd Nutricia steeds meer een fabrikant en ontwikkelde hun eigen proeffabriek en deden veel research. Hierdoor hebben ze er onder meer voor gezorgd dat hun service een belangrijk onderdeel is van het bedrijf. Nutricia hecht dan ook veel waarde aan goed klantcontact, mede mogelijk gemaakt door hun klantenservice. Tot op heden werken ze nauw samen met Danone Research om samen met 200 toponderzoekers, over de hele wereld, te zorgen voor ontwikkeling en verbetering van de producten.

Naast uiteraard de melkproducten, houdt Nutricia zich sinds 1946 ook bezig met het maken van ‘vaste’ babyvoeding. Zo introduceren zij dan blikjes Olvarit, kant en klare groentevoeding voor baby’s. Ook komen zij de jaren erna met Nutrix en Bambix op markt, verschillende papvoedingen.

In 1991 wijzigt de kindervoedinglijn Almiron in Nutrilon. Inmiddels biedt Nutrilon een groot assortiment aan babyvoeding aan welke afgestemd is op de behoeftes van elk individueel kind.

Nutrilon producten

Nutrilon is voornamelijk bekend om zijn zuigelingenvoeding. Inmiddels is het assortiment zo uitgebreid dat er voor iedere baby wel een geschikte melkvoeding beschikbaar is. Uiteraard wordt borstvoeding aangeraden om in ieder geval tot de leeftijd van 6 maanden te geven, maar indien dit niet altijd lukt, biedt Nutrilon goede opties.

Op dit moment heeft Nutricia de volgende flesvoeding beschikbaar in hun assortiment:

 • De ‘Standaard’ melkvoeding.
 • Omneo Comfort; deze voeding is speciaal voor baby’s met darmkrampjes of moeilijke ontlasting.
 • H.A. (Hypo Allergeen); Hierin zit gedeeltelijk geknipt koemelkeiwit zodat de kans op allergieën verkleint wordt.
 • A.R. en Nutriton; Dit is speciale voeding voor kindjes die veel spugen.
 • Goede Nacht; Speciale voeding om als laatste ‘nachtvoeding’ te geven, voor een verzadigd gevoel zonder dat dit extra calorieën met zich meebrengt.
 • Forte; Voeding speciaal voor hongerige baby’s.
 • Soja; Voeding op basis van soja, dus volledig lactosevrij.
 • Pepti; Speciale voeding voor kindjes met een koemelkallergie.

Er is verschil in de leeftijdscategorieën, dus let goed op welke producten geschikt zijn voor jouw kindje. Zo zijn de producten genummerd, dus bijvoorbeeld de aanduiding 2 is geschikt voor kinderen van 6 maanden tot 10 maanden. Dit staat allemaal duidelijk vermeld op de verpakkingen.

Ook wanneer je kindje vaste voeding eet en niet meer afhankelijk is van alleen melkvoeding, biedt Nutrilon producten aan. Zo is er speciale Peuter Groeimelk welke je aan je peuter kunt geven. Elk product is dus precies afgestemd op de behoefte van je kindje op die leeftijd.

Conclusie

Nutrilon zorgt ervoor dat er voor ieder kindje in iedere leeftijdscategorie een geschikte opvolgmelk beschikbaar is. Ze zijn erg gericht op een goede klantenservice, deze is dan ook altijd bereikbaar voor vragen en/of advies. Nutrilon is verkrijgbaar bij bijna alle supermarkten, drogisten en apotheken.

Geschreven door mama Renate