Snap

Waarom een groot gezin niks voor mij is

4 of 5 kinderen, vroeger leek het me geweldig maar nu denk ik daar toch anders over. Benieuwd waarom?

Toch heeft het wel wat, zo'n groot gezin. Voor de kinderen altijd iets te spelen en te doen. Het lijkt me heel erg leuk maar toch is het voor ons niet een goed idee.


1. Zwanger :l

Mijn zwangerschap was echt niet verschrikkelijk, maar ik voelde me echt niet geweldig. Veel moe, kon weinig. Hield het werken tot het eind niet eens vol. Ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken om 5 keer zwanger te zijn. Oja, ik heb al een keer een blog hier over geschreven.

2. Financieel

We hebben het echt niet slecht sterker nog we hebben het goed. Gijs komt niks tekort en wij ook niet. We kunnen op vakantie, we hebben een leuk huisje en we kunnen leuke kleren kopen. Als ik zie hoeveel 1 kindje al kost. Volgens het Nibud kosten 4 kinderen 40% van je inkomen, nou reken dus maar uit.


3. Drukkk

Wij hebben het nu zover dat het met 1 kindje allemaal goed te doen is. Maar nog vind ik het best druk en ben ik blij dat Gijs 's avonds op bed ligt zodat ik nog even tijd heb voor mijzelf. Maar als je een groot gezin hebt van 4 kinderen of meer is het volgens mij de hele dag rennen en vliegen. En net op het moment dat jij wilt gaan zitten is er wel weer een kind die loopt te jammeren. Ik zou het echt niet kunnen.

4. Slaap

Mensen die mij een klein beetje kennen weten dat ik heel veel slaap nodig heb om goed te functioneren. Minimaal 8 uur moet ik echt wel slapen. Zo niet ben ik de hele dag aan het gapen en chagrijnig. Nu hebben wij het geluk (even afkloppen) dat Gijs een redelijk goede slaper is. Hij is wel eens 's nachts wakker maar als ik er dan een speentje in doe gaat hij vaak wel weer slapen.

Zou jij het wel kunnen, een groot gezin?

Volg jij mij al op Facebook en Instagram

7 jaar geleden

Een groot gezin lijkt me heel mooi. Het hebben van Broers en/of zussen is een rijkdom! Gaan we dat financieel redden? Kijk het Nibud geeft ook maar handvaten, Ik ben wel van mening dat de financiele kant vanzelf losloopt, je maakt het zo duur of goedkoop als je zelf wilt. Geen een zwangerschap is natuurlijk hetzelfde, maar vrouwen zijn al eeuwen zwanger dus dat is niets nieuws onder de zon. En luxe, tja, wij gingen vroeger ook nauwelijks op vakantie, en daar zijn we niet slechter van geworden. Mijn schoonmoeder had er 9 en zei Saar, weet wat het is, je krijgt ze niet allemaal tegelijk en de oudsten kunnen ook wat doen. En zo ging het in Nederland vroeger vaak ook bij grote gezinnen. En slaap? en tijd voor jezelf? tja, dat komt wel weer als ze allemaal een stukje ouder en wijzer zijn. Dat weet je van tevoren, anders moet je niet aan kinderen beginnen ;)

7 jaar geleden

Ik kan me voorstellen dat 2 voor jou genoeg is hoor, bedankt voor je reactie :)

7 jaar geleden

Zo denk ik ook. Bedankt voor je reactie :)

7 jaar geleden

Vroeger zei ik altijd dat ik graag drie kinderen wilde. Nu hebben we er twee en het is prima zo. De oudste had een groeiachterstand in de baarmoeder en ik had hoge bloeddruk. Vanaf 33 weken in het ziekenhuis moeten liggen. Bij de jongste ook ingeleid vanwege hoge bloeddruk. Het eerste jaar van de jongste was afzien met kma, reflux, vooral veel huilen en weinig slapen. Denk niet dat we dat nog een keer zouden trekken... Twee is ook gewoon praktisch in de auto, in de vouwwagen, naar een pretpark oid en stel dat ze beide kunnen studeren, dat kost genoeg.