Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Vrouw eindelijk moeder na 19 miskramen

In 1997 besloot het stel dat ze graag een kindje wilde. In de afgelopen 15 jaar kreeg Jo maar liefst 19 miskramen. Lees hier meer >>

De aanhouder wint, dat moeten de Britse Jo Short en haar vriend Steve gedacht hebben, nadat zij 19 keer een miskraam kregen.  

19 miskramen

In 1997 besloot het stel dat ze graag een kindje wilde, maar ze wisten toen nog niet dat dit zo’n lange lijdensweg zou worden. In de afgelopen 15 jaar kreeg Jo maar liefst 19 miskramen.

In de laatste jaren waren zij de wanhoop nabij. De 37-jarige Jo begon aan zichzelf te twijfelen: ‘’Ik vroeg me af waarom ik steeds een miskraam kreeg. Dronk ik te veel thee of kreeg ik te veel cafeïne binnen? Ik kon mezelf wel voor mijn kop slaan als ik een ongewassen appel had gegeten.’’  

Pech

Na vele doktersbezoeken kwamen ze er achter dat Jo aan Endometriose lijdt. Daarbij komt slijmvlies van de baarmoederholte, buiten de baarmoeder terecht. In Nederland lijdt ongeveer één op de 10 vrouwen aan deze vruchtbaarheidsziekte. Het kan in het ergste geval zelfs verklevingen veroorzaken buiten de baarmoeder en het kan lijden tot verminderde vruchtbaarheid.  

Een dochtertje!

Afgelopen jaar ging Jo onder het mes tijdens een vier uur durende operatie in Cardiff, waarna ze voor de twintigste keer zwanger was. En dit keer met een goede afloop. Jo en Steve zijn de trotse ouders van baby Emily. ‘’Het is geweldig om moeder te zijn. Dit is wat ik al die tijd wilde. Het is mooier dan ik gedroomd had,’’ aldus de kersverse moeder.