Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Vrouw (23) bevalt van vijfling

De 23-jarige Alexandra Kinova uit Tsjechië is sinds afgelopen zondag samen met de 26-jarige papa Antonin Kroscen de gelukkige ouder van een vijfling! >>

De 23-jarige Alexandra Kinova uit Tsjechië is sinds afgelopen zondag samen met de 26-jarige papa Antonin Kroscen de gelukkige ouder van een vijfling! Een verschijnsel dat nog nooit in Tsjechië voor is gekomen.

De jonge vrouw had al een zoontje, maar kreeg er nog zomaar even vijf bij. En dit op een natuurlijke manier, terwijl de kans hierop slechts 1 op de paar miljoen is. Gelukkig is de bevalling bijzonder goed verlopen door middel van een keizersnede en de hulp van 40 medisch specialisten in Praag. De moeder wist zelfs pas een maand geleden dat er maar liefst vijf kids op komst waren!


SURPRISE!

Het kwam totaal als een verrassing dat Alexandra zou gaan bevallen van een vijfling. Eerst werd door dokters gedacht dat ze zwanger was van een tweeling, waarna toch in maart bleek dat er vier stuks op komst waren. Maar ook hierbij kon er vorige maand nog eentje opgeteld worden. "Ik moest echt een shock verwerken", aldus de toen hoogzwangere dame.


Erfelijk?

Alexandra heeft meerdere tweelingen in de familie, maar een vijfling hierna kwam totaal onverwacht. Toch ging de zwangerschap hartstikke goed. Wel had Alexandra tijdens de eerste vier maanden last van misselijkheid. Hierna ging alles redelijk van het leien dakje.


Hoe nu verder?

De Tsjechische geeft aan haar vijfling borstvoeding te willen gaan geven. "Het zal moeilijk worden, maar ik deed het ook met mijn eerste dus ik wil het zo nu ook graag proberen. Al zullen er uiteindelijk waarschijnlijk een paar kinderen flesvoeding moeten krijgen."

De happy kids mogen luisteren naar de namen Michael, Deniel, Martin, Alex en Tereza. De vijf kids wegen allemaal tussen de 1 en 1,3 kilo en liggen momenteel voor extra verzorging op de intensive care.