Snap

Vervolg: Ik slik stiekem de pil

De 8e maand alweer... Mijn man en ik proberen zwanger te worden. Kleine toevoeging: ik kan niet zwanger worden want ik slik stiekem de pil!

In mijn vorige blog heb ik uitgebreid beschreven waarom ik de pil netjes elke dag slik. Mijn man weet van niets. Terwijl ik walg van de omgekeerde versie van het verhaal: vrouw slikt stiekem GEEN pil, vind ik mijn variant toch een gradatie minder erg hoor!

Wel is het niet eerlijk naar hem toe, daar valt iets over te zeggen of vinden. Ik ben voornemens hem om de hoogte te brengen, het moment stel ik steeds uit. Maar er is wel vordering ondertussen: Ik heb mijn verhaal gedeeld met een vriendin. Zij is op de hoogte. Eerst schrok ze, daarna vroeg ze door en hebben we er erg lang over gesproken. 

Haar boodschap, net zoals veel reacties op mijn eerste blog: Vertel het aan hem!

Ja, daar ben ik het zelf mee eens, maar wanneer en vooral de manier waarop ben ik mee aan het stoeien. Want eigenlijk is mijn boodschap niet alleen dat ik stiekem de pil slik, maar vooral dat ik voorlopig geen tweede wil. Dat zal er bij hem inhakken. 

Ik heb nu 3 opties bedacht hoe ik het wil brengen:

1- In een gesprek thuis als de kleine op bed ligt. TV uit en melden dat ik even met hem wil praten.

2- Op een andere locatie zonder kleine in de buurt. Het zou zomaar kunnen uitlopen op ruzie... en dan kan de kleine het in ieder geval niet horen. Wel ongemakkelijk in het openbaar. Maar misschien zal juist hierdoor zijn reactie iets milder zijn

3- Met een brief die ik aan hem voorlees of die hij zelf mag lezen

Hoe zal ik het aanpakken? 

6 jaar geleden

Ja idd zo... verder zou ik niks zeggen denk ik.. wat niet weet wat niet deert..of een brief schrijven aan hem.. en dan kijken wat hij zegt als hij het alleen gelezen heeft.

6 jaar geleden

Je zet t op mp neer maar durft t niet eerlijk te zeggen tegen je vriend/man! Ik zou t vanavond nog zeggen! Dan maar op de blaren zitten.

6 jaar geleden

En hij kent / leest jouw blog niet? Of is dat ook geheim ....

6 jaar geleden

Ik zou ook voor deze optie gaan. De pil weglaten. En alleen opbiechten dat je bij nader inzien toch nog geen tweede wil. Als hij dit verwekt heeft, kun je altijd nog kijken of je de pil opbiecht of niet...