Snap

Verschrikkelijke stiefmoeder of een vriendin?

Mijn vriend heeft 3 kinderen, de half broertjes van mijn zoon. Hoe ga ik hiermee om?

we zijn inmiddels in het stadium dat de kinderen hier om het weekend zijn. Wat betekend 4 kinderen in huis. Qua ruimte is het geen probleem, de jongens hebben allemaal hun eigen ruimte. Het vergt van ons wel wat organiser en, voldoende eten in huis, planning voor de dag etc. 

De jongens vinden het samen heel gezellig. Ze hebben mijn zoon zo geaccepteerd. Ik geniet er van om ze samen te zien. Maar het contact met mij gaat moeizaam. Ik weet dat hun moeder veel moeite heeft met mij. Als er maar iets gebeurd wat de kinderen niet fijn vinden oftewel als niet gaat zoals ze willen, krijg Ik te horen dat ze het bij mij niet leuk vinden. En dat ze hier niet willen zijn.

Ik snap dat de situatie voor hun wennen is en probeer mijzelf qua opvoeding zoveel mogelijk op de achtergrond te houden en dit aan mijn vriend over te laten. Gezellige  dingen met ze te doen. Maar vind het lastig. Mijn zoon hoort ook de negatieve dingen over mij. Hoeveel krijgt hij hiervan mee? Nu kijk ik toe, hoe mijn vriend het oplost maar ik vind lastig om niks te doen. En  om samen met mijn vriend  dezelfde opvoeding te handhaven of hoeft dit niet? Kunnen we elkaar aanvullen, zonder dat ik de "boze stiefmoeder" ben maar de gezellige nieuwe vriendin van hun vader.

6 jaar geleden

Je kunt hier helaas niet zoveel aan doen...Als de natuurlijke moeder je niet zo ziet zitten dan zullen zijn kinderen jou van alles de schuld geven wat er niet goed gaat. Stiefmoeder rol is heel lastig. Betrek het niet op jezelf. Zorg goed voor jezelf. Ga er vanuit dat je het voorlopig niet goed kunt doen, maar probeer wel positief te blijven. Het ligt NIET aan jou!!