Snap

Verschillende opvoed stijlen

Soms denken mensen dat ik een huishouden van jan steen heb ... lekker belangrijk wat een ander daar van vindt ...

We zijn tegenwoordig allemaal rap van de tong, vindt je het niet op Google dan wel op facebook / instagram of weet ik welke sociale media en zijn dan ook zeker niet te beroerd om onze ongezouten mening te geven!

Ik ben geen Google moeder maar eentje die vertrouwd op haar intuïtie en volgens mij is dat als ik alles zo voorbij zie komen een uitstervend ras ... 

sinds mijn meiden naar school gaan ben ik er achter dat er een moeder maffia bestaat en serieus dat is toch gewoon niet meer cool!

Je hebt de moeders die bewust of onbewust thuis blijven bij hun kinderen, je hebt de moeders die werken en samen staan ze elkaar vuil aan te kijken  op het schoolplein... Het begint al in je zwangerschap als ik het zo bekijk... een bewuste keuze maken hoe je wilt bevallen ( thuis of ziekenhuis met of zonder ruggenprik etc) open eens een forum en kijk wat voor heisa dat oplevert... daarna de maffia over flesvoeding of borstvoeding... lekker belangrijk allemaal met beiden wordt je kind groot en dat is toch waar het om draait? vervolgens is je verlof afgelopen en ga je weer aan het werk ... 2 dagen, 3 dagen of 4 het maakt niet uit iedereen vindt er wel wat van en geeft ook maar wat graag zijn/haar mening... en volgens mij blijft dit maffia gebeuren doorgaan tot je de kids eindelijk volwassenen  hebt.

Ik blijf het liefst zo ver mogelijk bij alle maffia praktijken uit de buurt en doe lekker waarvan ik denk dat het oké is... en zelfs dan moet ik mezelf verdedigen!

Een tijdje terug kwam de vraag waarom ons huis met pubers wordt overspoelt in het weekend, ze eten met z'n tienen 5 kilo shoarma weg, maken een hoop kabaal in je huis laat ze lekker buiten hangen en ik ... ik kon maar 1 simpel antwoord geven: ik heb liever dat ze bij ons hangen zodat ik zie met wie ze omgaan, hoor wat er in de puber hoofden afspeelt, ze kan helpen met het maken van een juiste keuze en ze zich veilig genoeg voelen om hun verhaal kwijt te kunnen als dat nodig mocht zijn... en daar was de ooooo zit dat zo ... ik dacht dat ... 

...ik vindt het niet belangrijk wat jij denkt, ik vindt het belangrijk dat mijn kinderen happy zijn, het gezellig kunnen hebben met hun vrienden zonder narigheid uit te halen, dat iedereen zich welkom voelt en zijn of haar verhaal kwijt kan zonder dat daar een consequentie aan hangt en dat ik met de meesten een goede band heb zodat als we ons wel een keer ergens mee bemoeien ze respect voor ons hebben en het bespreekbaar is ... geloof me wat jij denkt is dus echt niet belangrijk!

Het moraal van het verhaal, bedenk je dat anderen een bepaalde filosofie hebben bij het opvoeden, voor jou misschien niet je ding maar behandel elkaar met respect of  vraag er eens naar zonder er meteen een oordeel aan te vellen.... het leven van moeders kan al zo onzeker zijn helemaal wanneer we elkaar afvallen of in sommige gevallen  aanvallen... 

8 jaar geleden

Heel mooi gezegd. Ik hou mezelf inderdaad ook verre van al die maffiagroepjes en voed mijn kinderen op zoals ik denk dat het goed is. Ben ik perfect? Nee. Maar ik ben heel tevreden met hoe alles gaat. En ik spreek nu alvast de hoop uit (mijn kids zijn 4 & 2) dat het er in mijn huis over 10 jaar net zo aan toe gaat als nu bij jou!

8 jaar geleden

Ik denk altijd maar zo: Is mijn kind gezond? Ja. Ontwikkeld goed? Ja. Vrolijk, levendig? Ja Voel ik me goed bij hoe ik de dingen aanpak? Ja..... Dan zal ik het wel goed doen. En als iedereen nou zo kon denken, en zich niet op een ander storten omdat die het anders doet, zou het zoveel gezelliger zijn....

8 jaar geleden

Het blijft een delicaat onderwerp alsof de ander het ontzettend fout doet als het niet op jouw manier gaat ... ik denk dat de eerste moeder nog moet opstaan die het perfect heeft gedaan en een lintje verdiende ... ik ben de discussies gewoon beu, de verwijtende / afkeurende blikken .... het blijft een ding waar ik niet aan kan wennen want uiteindelijk zitten we allemaal in hetzelfde schuitje en heb jij dezelfde taak als elke andere moeder. .. je kind als een zelfstandig, sociaal en liefdevol mens de maatschappij in krijgen

8 jaar geleden

Zo waar! Zo zal er ook geen enkele moeder op de vraag waarom ze iets op een bepaalde manier doet het antwoord geven: oh ik wil graag het slechtste voor mijn kinderen... ;) Ja we doen niet allemaal alles op dezelfde manier, maar we doen wel wat we doen uit liefde voor onze kinderen! Goed geschreven!