Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Vakantieverslag dag 5: woensdag 1 mei 2013

Vandaag is het alweer de vijfde dag van onze korte vakantie. En hoe het komt weet ik niet, maar we beginnen nu pas een beetje te ontspannen. Misschien komt het door het mooiere weer of doordat we eindelijk onze draai hebben gevonden in het Club Med systeem. Wel gelijk ook reden voor stress, want de vakantie duurt effectief nog maar 3 dagen (zaterdagochtend vroeg zitten we alweer in het vliegtuig).

Na het ontbijt in restaurant Calypso gaan we gelijk op zoek naar ligstoelen bij het zwembad. Maar helaas, we zijn al te laat. Alle goede stoelen zijn al bezet of gereserveerd met handdoeken. We vinden nog twee stoelen aan de buitenkant van het zwembad gebied. Niet zo’n handige plek met kleine kinderen die aan de rand van het zwembad willen lopen en spelen. Gelukkig let de badmeester ook heel goed op.

 

Niet naar de Kinderclub

Vrijwel elke dag hebben we Anne-Sophie en Rosalie gevraagd of ze naar de Kinderclub willen. Het antwoord is duidelijk: Nee. Ook de leuke activiteiten halen ze niet over de streep. Zwemmen met papa en mama is blijkbaar al de mooiste vakantie die je kunt hebben. Jammer voor ons, het idee van even een paar uurtjes samen had ons zeker aangesproken. Ook in gesprekken met andere Nederlanders valt het me op dat niemand zijn kinderen naar de club stuurt. Iedereen noemt de taal als barrière. Bovendien hebben veel Nederlanders blijkbaar ook het gevoel dat de kinderen al vaak genoeg naar de opvang gaan en dat vakantie ook is om samen te zijn. Je ziet dat de Nederlandse kinderen naar elkaar toe trekken en samen leuke dingen doen. Ook Anne-Sophie heeft een vriendinnetje gevonden.

Na de lunch besluiten we dat we nu ook graag een keer bij Calypso willen dineren. We hebben begrepen dat we hier voor moeten reserveren. Samen met het menu van die avond liggen de reserveringslijsten bij de receptie van Calypso en tijdens ontbijt en lunch in het restaurant. Na onze late lunch willen we gaan reserveren, maar we zijn te laat. Opeens blijkt dat het na 14.30 niet meer mogelijk is om te reserveren voor die avond. Toch irritant, weer iets wat ze ons zijn ‘vergeten’ te vertellen. We reserveren maar gelijk voor morgen.

 

Beweging

Om toch nog een beetje in beweging te blijven, besluit ik aan het eind van de middag mee te doen aan een les Pilates. Met uitzicht op zee geniet ik van een momentje voor mezelf. Het is een introductieles, maar omdat alles in het Frans is, ben ik blij dat ik de bewegingen al ken. De lerares is deskundig en loopt ook langs met extra instructies.

 

Gezelligheid

Die avond eten we dus weer in La Douce. Ook in het eten van buffetten met drie kleine kinderen word je steeds handiger. Dit is natuurlijk ook een van de grote voordelen van Club Med. Je hebt vrijwel nooit het gevoel dat de kinderen een probleem zijn. Ze lopen niet in de weg en de GO’s doen altijd hun best om de kinderen te vermaken of te helpen. Na het eten ontdekken we dat er gezelligheid is bij het zwembad. Er is muziek en mensen drinken nog een drankje. Tot nu toe gingen we direct naar het eten naar huis, maar vanavond is er nog energie. Sterker nog, de dames vliegen het podium op om samen met andere kinderen lekker te gaan dansen. Er heerst een leuke sfeer.

De afstanden in Djerba La Douce zijn voor kleine kinderen best groot. Wij hadden bewust geen buggy meegenomen, want die gebruiken we thuis ook bijna nooit meer (Florine loopt goed en graag). Maar achteraf was het toch wel handig geweest, ook voor de grotere kinderen. Vooral ’s avonds na het eten was de afstand lastig en menig avond liepen Jonno en ik met een kind op onze arm. Ik hoorde dat je normaal gesproken ook buggy’s kan lenen van de Babyclub maar die waren deze week allemaal al uitgeleend.