Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Vakantieverslag dag 4: dinsdag 30 april 2013

Vandaag is het Koninginnedag in Nederland. Bij het inpakken van onze spullen had ik voor de zekerheid toch ook maar wat oranje kleding ingepakt. Aan het ontbijt blijken we gelukkig niet de enigen. Toch grappig dat Nederlanders ook op vakantie een dergelijk feestje willen vieren. Ook Club Med heeft aan de Nederlanders gedacht want de dresscode voor vandaag is Orange and White.

Tijdens het ontbijt ontmoeten we oude bekenden uit onze studietijd, wat toevallig. Dit blijken ervaren Club Med gangers te zijn, dus kunnen we mooi een beetje vergelijken hoe Djerba La Douce zich verhoudt ten opzichte van andere parken. Zij zijn die ochtend gearriveerd met een Transavia vlucht rechtstreeks vanaf Schiphol maar wel met ongunstige reistijden.

 

Koninginnedag bij Club Med

Naast de Oranje dresscode heeft Club Med echt aan de Nederlanders gedacht. Dat is toch wel heel erg leuk. Op het programma staan twee Nederlandse activiteiten. Eerst kunnen we om 10.00 uur naar een live verslag uit Nederland kijken en vanavond wordt er een speciale borrel voor de Nederlanders georganiseerd. De live uitzending gaat echter volledig de mist in. Wederom is de informatievoorziening hierover bijzonder onduidelijk. Op het programma stond niet waar dit zou gaan plaatsvinden, maar maandagavond hadden we dit gecheckt: in een ruimte van hotel Calypso. Prima, dat is lekker dichtbij. Echter om 10 uur bleek dat het verschoven was naar 11 uur en in de Nachtclub van La Douce. Dus gaan we met enthousiaste kinderen tegen 11 uur op weg naar La Douce. Hier was niets te vinden behalve nog een aantal zoekende Nederlanders. We horen van anderen dat het weer verschoven is, nu naar 14.00. Na de lunch proberen we het nog eens. Weer is er niets te vinden en bij de receptie van La Douce weten ze in eerste instantie ook van niets. Uiteindelijk wordt het om 3 uur in de Theaterzaal van La Douce. Hier hebben we heel even gekeken naar de gasten die de Nieuwe Kerk verlieten. Jammer. Het idee was zo attent maar door het constante verschuif is het helemaal misgelopen.

 

Oranje feestje

Omdat we toch aan het wachten zijn op de tv beelden uit Holland besluiten we deze dag eens aan de La Douce kant te blijven en hier te gaan zwemmen. Het zwembad is hier meer levendig, er is constant muziek en wordt entertainment aangeboden, zoals zwemwedstrijden, touwtrekken en waterpolo.

Om 19.00 is er een speciale borrel georganiseerd voor alle aanwezige Nederlanders. De uitnodiging hiervoor had bij onze kamersleutels moeten zitten. Toen echter bleek dat dit bij ons was misgegaan, werd dit keurig rechtgezet door alsnog een uitnodiging op onze kamers neer te leggen. De borrel is heel leuk opgezet in een voor ons afgeschermde ruimte in de bar van La Douce. Er zijn verschillende Oranje drankjes en allemaal lekkere hapjes (waar mogelijk ook in het oranje). De Clubmanager is er natuurlijk en onze Nederlandse en Vlaamse GO’s. Na de borrel gaan we met een grote groep gezamenlijk eten in restaurant La Douce.