Snap

Vakantieverslag dag 2: Prachtig eiland

Dag 2; aankomst

Rond half acht “Mauritiaanse” tijd (3 uur later) vlogen wij boven het eiland. Het was bewolkt en het regende maar dit boeide me op dat moment vrij weinig. “We zijn er…. en wat een prachtig groen eiland!”. Bij het uitstappen voelde je direct de warmte en vochtigheid. “Natuurlijke warmte, wat voelt dat goed”. Nadat we onze bagage hadden verzameld en door de exit van het aankomst gedeelte kwamen lopen stonden er twee vriendelijke lokale dames in traditionele kleding op ons te wachten. Direct kregen wij een koel flesje water aangereikt en een paraplu. “Een paraplu? Oja, het regent”. De dames wezen ons een chauffeur toe en deze nam ons mee naar het busje die ons naar La Plantation D’Albion zou brengen. Buiten wachtend op het busje keken wij vol nieuwsgierigheid om ons heen; de lokale mensen verschillen qua uiterlijk nogal van elkaar. Verschillende mixen van indiase, aziatische en afrikaanse uiterlijken. In het busje werd ons verteld dat we een uur moesten afreizen naar het zogenaamde Clubdorp. Natuurlijk waren we moe maar je reist door het land dus we gaven onze ogen goed de kost (En Suze, EINDELIJK, de binnenkant van d’r ogen).

Op het moment dat de moeheid mij overviel reden wij het terrein van “D’Albion” op via een groot hek met verschillende wachters. In een halve droomstaat zagen wij 8 mensen zwaaiend en zingend, in wat later bleek GO. uniform, bij de ingang van de receptie staan. Haha, wat is dit nou? Wat een welkom! In de prachtige receptie werden wij geinstalleerd met een verfrissende doek en champagne/thee. Zelfs de clubdorp manager kwam zich voorstellen. In het frans werd er een heel verhaal afgestoken dat ik maar moeilijk kon volgen maar later kregen wij een engels sprekende GO. toegewezen die ons naar de kamer begeleidde en ons alles over het park kon vertellen.



Een GO

Even voor de goede orde; een GO. staat voor Gentil Organisateur, vriendelijke organisator. “De GO. is de ambassadeur van de Club Med Spirit en draagt de waarden van de onderneming uit. Naast zijn professionele houding en vakkennis is het zijn uitstraling die telt. Dankzij zijn persoonlijke inbreng staat hij dicht bij de klanten en biedt hij hen onvergetelijke momenten, optimaal vakantiegeluk, attenties, gezelligheid, sympathie en humor”. GE., staat voor Gentil Employee, vriendelijke werknemer en tot slot de GM. staat voor Gentile Membre, dit ben jij als gast.

Voor de GO. ons meenam naar de kamer, liet hij ons de Petit Club Med zien. Er is opvang voor verschillende leeftijden. Er is een groep voor kinderen van 2-3 jaar, 4-10 jaar, 11-13 jaar en ten slotte 14-17 jaar. Ze hebben elk een eigen ruimte, eigen GO’s en een eigen programma die ze dagelijks volgen. Er stonden drie enorm blije GO’s op ons te wachten… (zo leek het). Ze lieten zien hoe alles eruit zag; speelruimte afgestemd op Suze d’r leeftijd, zwembad, slaapplekken, lifeguard (!), buitenspeelplaats en vertelden hoe alles werkte. De GO’s deden erg hun best om indruk te maken op Suze en ons. Dit lukte best goed! “Hier durven wij Suze wel achter te laten”.



Delux

Vervolgens werden wij naar onze “Delux” kamer gebracht en die mag met recht “Delux” heten. Een prachtige kamer op de begane grond met een terras aan een exotische tuin. Het leek aan niets te ontbreken; een gezellige zithoek, verzorgde badkamer met bad en douche, een groot bed, een kinderbed, een minibar, strijkijzer, kaptafel, fohn, tv en veel kastruimte. Het waren de kleine dingen die ons erg blij maakte; flessenwarmer, verschoonkussen, luieremmer en natuurlijk de drie appels en bronwater om ons te verwelkomen. Wat een indrukken allemaal! Eerst maar eens onze koffers uitpakken en even slapen, het is tenslotte vakantie.

Na een paar uurtjes te hebben geslapen gingen we het park verkennen. Oh, wat is die temperatuur superfijn, zeg! Niks sjaals, mutsen, handschoenen, dikke kleren en jassen. Gewoon in je korte broek! Het was inmiddels 15.00 uur en hadden begrepen dat je nog wel wat kon eten in restaurant La Phare. We liepen langs een zwembad met onbeschrijfelijk uitzicht door naar de bar en het restaurant. Ook het restaurant had ditzelfde bizar mooie uitzicht, aan de indische ocean. We kozen voor een tafeltje buiten en bestelden onze drankjes. Bart en ik keken elkaar aan met een euforisch en ongelovig gezicht; wat een luxe allemaal! Een half uur later stortte er plensbui naar beneden. Een bui zoals je die alleen in de tropen hebt. Van te voren bedenk je je niet de halve wereld over te reizen om in de regen te zitten maar eigenlijk was het wel verkoelend en snel daarna brak het helemaal open. Aah, dit is het goede leven!



Zwembad

‘s Middags zijn we bij het zwembad aan de andere kant van het park gaan liggen. Wat een groot zwembad! Ook de allerkleinste kinderen kunnen hier lekker zwemmen, er is een behoorlijk groot ondiep gedeelte (het loopt trapsgewijs af). Aan alles lijkt gedacht; handdoeken liggen klaar, de drankjes worden gebracht en er staat een tafel met snack’s. In de hoek staat een container vol met zwembandjes en dergelijke.

‘s Avonds zijn we naar het andere restaurant gegaan. De entrée was heel bijzonder; we liepen een pad door met allemaal zingende en dansende locals. Suze wist niet wat ze zag! Restaurant La Distillerie is een buffet restaurant. Dan denk je (ik); buffet? Minder lekker, ongezellig en massa’s mensen….. niet helemaal waar! Er staan +- 6 keukens: Mauritiaans, Chinees, Indiaas, Italiaans, Japans, Amerikaans, verder een dessertgedeelte, fruitbar en een kaasbar. De Chefkoks staan het voor je klaar te maken waar je bij staat. Verser kan niet! Het lijkt in niets op de buffetten die ik in mijn hoofd had. Je kunt hier echt op culinair avontuur. Avondeten via een buffet is met kids natuurlijk ideaal. Er is altijd wel wat te vinden wat je kinderen lusten.



Restaurant

Daarnaast is de sfeer in dit restaurant heel ongedwongen en gemoedelijk. Omdat Suze moe was, was ze wat aan het huilen. Maar je krijgt geen opgelaten gevoel. Allemaal ouders met kids en iedereen incl. serverend personeel (GE.) is zo gefucust op kindjes. Ze snappen dat je het als ouder pas echt naar je zin hebt, als je kinderen ontspannen zijn. Na het eten zijn we snel naar de kamer gegaan om Suze in bed te leggen. Ook wij waren erg moe en na een poging tot lezen lagen wij beiden snurkend in de tuin met op de achtergrond de zee, de krekels en de heerlijke zachte zeebries..... Naar bed!


11 jaar geleden

WAUW! Geweldig,hoor!