Snap

Uitje naar Keulen en de feestdagen

Een paar dagen na het weekend had mijn man een dagje Keulen gepland. Kerst en oud en nieuw stonden voor de deur. J. werd ziek

De volgende dag gingen wij zoals gepland om 13 uur richting huis. J. zat helemaal niet lekker in zijn vel en had geen leuk weekend achter de rug. Mijn man ging nog even naar het strand en ik pakte onze spullen in.

Een half uur later liep ik naar beneden met J. De meeste familieleden waren naar buiten. Een oom, broertje en schoonzus van mijn man waren binnen gebleven. Ik zat met J. in de woonkamer en was lekker aan het kroelen. De schoonzus van mijn man wilde J. vasthouden en ik gaf J. aan haar. Ze vroeg mij of alles goed ging met hem. Ik vertelde haar dat het heel erg wennen was voor hem om met zoveel mensen in 1 ruimte te zijn. Hij is nog te klein voor zoverl drukte. Hierop zei ze dat ik er goed aan heb gedaan om mij af en toe te distantiëren van de groep. Je moet aan je kind denken en niet aan de plezier van anderen. Ik zei ja je hebt gelijk. Blij dat in ieder geval 1 iemand ziet dat J. niet lekker in zijn vel zat. J. begon weer te huilen en de schoonzus van mijn man gaf J. weer aan mij. Ze zei ga lekker naar huis, zal beter zijn voor hem.

Mijn man kwam binnen en zei ik ga even snel douchen, heb gevoetbald en ben bezweet. Nadat mijn man gedoucht was en alle spullen waren ingeladen, gingen wij naar huis. Onderweg vertelde mijn man dat wij morgen naar Keulen gaan voor een dagje. Ik zei morgen al? Nou dat wordt dan goed uitrusten voor jou. Hij zei ja ik duik ook meteen mijn bed in als ik thuis ben.

Thuis aangekomen, deed ik J. in bad. De voorzieningen om J. in bad te doen, had je daar niet. J. was helemaal zen en begon na dagen weer te lachen. Mijn man zag het en zei "het was te druk he voor hem daar?" Ik keek hem aan en zei gelukkig dat je het inziet en jammer dat je het nu pas ziet. Hierop zei hij niks. Mijn man ging naar bed met J. en ik deed even snel het huishouden.

De volgende dag gingen wij al heel vroeg naar Keulen. Het was een leuke ontspannende dag. Dit hadden wij precies nodig. Rond 22 uur waren wij weer thuis.

Omdat het een beetje teveel was geworden voor J. bleven wij de rest van de week lekker thuis. Ik merkte aan J. dat hij nog best vermoeid was van alle dagen en sliep hij heel veel. 

Kerst kwam er aan. Eerste kerstdag gingen wij naar mijn zus. Mijn ouders en broertje waren er ook. J. was lekker ontspannen en af en toe huilerig, te druk voor hem. Wij maakten het niet laat en gingen rond 22 uur naar huis. Mijn ouders hadden liever dat wij op tijd naar huis gingen, omdat wij nog een uur naar huis moesten rijden. 

De volgende dag gingen wij naar de ouders van mijn man. Mijn man wilde er lopend heen zodat hij ook wat kon drinken. Zijn broertje was er ook. De cadeautjes werden verdeeld. Aan de cadeautjes kon je heel goed zien dat de ouders van mijn man hele erge onderscheid hadden gemaakt.  Ik had voor zowel mijn ouders als zijn ouders een fotocollage gemaakt van foto's van J. Leek ons een leuke herinnering. Toen mijn zag wat mijn cadeau was, keek hij heel raar. Hij vroeg meteen aan mijn moeder of ze het kon ruilen, omdat dit geen cadeau is die je aan mijn vrouw kan geven. Hierop antwoordde zijn moeder dat het niet meer kon. Achteraf bleek dat zij een aflevering van een dvdserie, die ze gratis bij een abonnement bij de krant hadden gekregen, aan mij hadden gegeven. Mijn man was not amused en heeft zijn ouders hierop aangesproken. 

Mijn man wilde om 23 uur nog steeds niet naar huis. J. was moe en kon zijn draai niet vinden. Na een half uur zei ik tegen mijn man om naar huis te gaan. J. wilt slapen en is moe. Zijn ouders vonden dat J. nog niet hoeft te slapen en haalde mijn man over om te blijven. J. moest zijn flesje krijgen en ik had zijn laatste voeding niet mee. Mijn man zag het en zei kom laten wij maar gaan. Mijn man was aardig dronken samen met zijn vader en zusje. 45 min later stonden wij buiten en liepen wij naar huis. Mijn man keek mij aan en zei het was gezellig he? Ik zei niks en zei ga maar slapen, we praten morgen wel. 

De volgende dag zei ik tegen mijn man dat ik het niet leuk vond dat hij zich had laten overhalen om te blijven. Wij hebben een kind van 3 maanden en hij heeft zijn slaap nodig. Wij kunnen niet om 2 uur 's nachts thuis komen. Mijn man zei ja je hebt gelijk, maar het was zo gezellig. Ja snap ik, zei ik, maar wij zijn nu ouders van een kind van 3 maanden. Wij moeten nu even niet aan onze eigen plezier denken. Gelukkig begreep mijn man mij en zei je hebt helemaal gelijk. Hierna zei hij dat cadeautje voor jou vond ik maar raar. Je bent al 10 jaar met mij, mijn moeder zal nu toch wel moeten weten wat je leuk vindt en wat niet? Ik keek mijn man alleen maar aan en zei er niks over. Door de ervaringen heen wist ik dat hij uiteindelijk mij de schuld zou geven. 

Later op de dag kreeg ik een appje van de schoonzus van mijn man en zei wat heb jij een raar cadeau gekregen. Ik zei ach ja, dit bewijst weet hoe geliefd ik ben en hoe goed ze mij kennen. De schoonzus van mijn man zei ook, ze weten ook heel goed hoe ze jouw dag moeten verpesten he? Ik zei oh nee hoor dat hebben ze niet gedaan. Ik laat mij niet meer gek maken door hen. Zij hebben dat al genoeg gedaan en eens houdt het op. 

Oud en nieuw; we hadden besloten om even een uurtje bij mijn zus op bezoek te gaan en een uurtje naar zijn ouders. J. was de hele dag huilerig en bij mijn zus kwamen wij er achter dat hij ziek begon te worden. Wij gingen richting huis en mijn man zei zullen we heel snel langs mijn ouders gaan? Ik zei ok, voor een uurtje dan ok? Wij waren bij zijn ouders en weer probeerden zijn ouders hem over te halen om te blijven. Ik zei tegen mijn man als je wilt blijven, prima maar breng ons even naar huis. J. is echt snotterig en voelt warm aan. Mijn man zei nee we gaan naar huis. 

Thuis aangekomen nam ik de temperatuur van J. op. Hij had verhoging. Ik deed zijn pyjama aan en ging met hem in bed liggen zodat hij kom slapen. Hij was in slaap gevallen en ik liep naar beneden. Mijn man zat al klaar met champagne om te proosten op het nieuwe jaar. Het jaar 2015, dat het een beter jaar voor ons zal worden zei ik tegen mijn man. J. begon te huilen en ik rende naar boven. Ik ging naast J. en ik viel in slaap. 

De volgende dag zei mijn man dat hij het niet leuk vindt dat ik naar boven was gegaan. Ik bood mijn excuses aan en zei dat ik moe was en J. was ook echt niet lekker. De volgende dag zouden wij naar zijn ouders gaan. Mijn man belde zijn ouders op om te zeggen dat wij niet zouden komen omdat J. koorts had. Zijn ouders besloten om bij ons te komen. Ze waren ook allemaal grieperig maar kwamen toch langs. Dat is niet zo handig zei ik tegen mijn man, J. is al ziek. 

J. was echt hangerig en wilde helemaal niet bij iemand anders zitten, alleen bij zijn mama en papa. Mijn man zag dat niet in en gaf hem toch telkens aan zijn moeder en aan zijn vader, die ook grieperig was. Op een gegeven moment moest J. drinken. Ik gaf hem zijn flesje. J. had zijn flesje net leeg gedronken en mijn man wilde hem weer aan zijn moeder geven. J. was hangerig en spuugde alles wat hij gedronken had er uit. Ik nam hem naar boven en mijn man bleef zeggen dat J. niet zo ziek was als ik beweerde. J. had koorts. Ik deed zijn pyjama aan en ging in bed met hem liggen. Kort er na viel J. in slaap. Ik liep naar beneden en begon de keuken op te ruimen. 

Zijn vader en zusje waren aardig aangeschoten en de opmerkingen van zijn zusje begonnen weer. Ze maakte een opmerking over de schoonzus van mijn man en zij stond op om weg te gaan. Achteraf hoorde ik van zijn schoonzus dat zijn zusje de aanleiding was geweest waardoor ze weg gingen. 

Ze waren allemaal heel luidruchtig waardoor J. continue wakker werd. Ik heb heel vaak moeten vragen of ze rustiger wilden zijn, omdat J. er last van had. Het ging de ene oor in en de andere oor uit. Rond 2 uur gingen ze naar huis. Het was ook al weer tijd voor het flesje van J. en hij werd wakker. Na zijn flesje viel hij weer in slaap en heeft de nacht onrustig door gebracht. 

J. was twee weken ziek en zijn temperatuur schommelde heel erg. Die zaterdag was het verjaardagsfeestje van zijn zusje.