Uit met je kind

Het is heel erg leuk om met het hele gezin uitstapjes te maken en het is nog leuker als iedereen het ook echt leuk vindt. Hieronder staan een aantal voorbeelden van uitjes:

  • Dierentuin/Kinderboerderij. Elk kind vind dieren leuk, ze zijn al geïnteresseerd in katten en honden. Maar wat als ze dan echte leeuwen en olifanten zien, die je normaal alleen op tv of in boeken ziet. Ze zullen dit zich nog lang herinneren en het is zeker iets wat leuk is voor jong en oud.
  • Zwembad. De meeste kinderen voelen zich als een vis in het water. Lekker rond spartelen en met water spetteren. Met slecht weer ga je naar binnen toe en met mooi weer is het heerlijk om lekker samen af te koelen.
  • Veluwe/Bos. Niks is lekkerder dan rondwandelen of fietsen in de buitenlucht. Het is heel gezond en ook nog eens heel leuk. Samen kijken naar de mooie dingen die de natuur te bieden heeft. Op zoek naar paddenstoelen of misschien wel naar leuke diertjes?
  • Pretpark/Grote speeltuinen. Een pretpark is natuurlijk heel erg spannend. Denk niet dat het alleen voor oudere kinderen leuk is, er zijn ook genoeg parken gericht op jongere kinderen. Lekker de hele dagen klimmen en spelen.
  • Bioscoop. Tv en films kijken is altijd leuk. En zeker op zo'n groot scherm, met veel geluid is extra leuk. Zorg er wel voor dat je kind oud genoeg is en voor langere tijd een film kijken leuk vindt.
  • Voorstelling. Veel voorstellingen zijn speciaal voor jonge kinderen. Kijk van te voren of jou kind de juiste leeftijd heeft, want het zou jammer zijn wanneer het kind zich er niet voor interesseert en andere mensen gaat storen. Maar dit kan iets zijn wat kinderen erg leuk vinden en is een leuke ervaring voor beiden.
  • Dolfinarium. Net als de dierentuin is dit ook heel erg speciaal voor kinderen. Normaal zie je niet dieren van zo dichtbij en zeker zulke grote vissen niet.
  • Museum. Er zijn veel musea die leuk zijn voor jong en oud. Heel veel musea hebben speciale dingen voor kinderen om te doen. Als je kind bijvoorbeeld geïnteresseerd in treinen is, is het spoorwegmuseum in Utrecht een heel goed idee. Er zijn bijna overal wel musea die zich heel erg op hun jongere bezoekers richten.
  • Restaurant. Het is heel leuk om met het gezin uit eten te gaan. Je moet wel zorgen dat je kind zich niet gaat vervelen. Voor meer informatie klik hier.