Snap

Twijfels en misschien wel een oplossing

Alweer die &@#%!? twijfels, maar nu misschien ook wel een oplossing :)

Drie maanden heeft het geduurd dat ik weer een blog schrijf. Ben er duidelijk niet zo heel goed in. Maar leuk vind ik het wel. 

December hebben we ongeveer in de lappenmand doorgebracht, maar gelukkig in 2017 weer nieuwe ronde en nieuwe kansen. Ondertussen is duidelijk dat de oudste misschien buisjes moet, hopelijk is dat al een oplossing voor ons probleem in december. Maar dan zijn er als ouder nog veel meer twijfels en zorgen.

Mijn volgende zorg was het eetgedrag van de oudste. Alles was vies en bah en helaas ging haar jongere zus die altijd alles lekker op at het gedrag overnemen. Het enige wat er altijd goed in gaat is aardappels en vlees,  maar geen groente. Tijd voor actie. Maar hoe? Genoeg tips om je kind meer groente te laten eten, maar niks hielp. Een tijd er geen aandacht aan besteedt en nu een nieuwe kans (lang leve 2017). 

In de winkel zag ik een kant en klaar pakket om zelf lasagne te maken. Het proberen waard. Dochter mee aan het aanrecht en helpen met snijden, roeren en lasagne samenstellen. Eenmaal aan tafel zag ik al weer het bekende "dit ga ik echt niet eten gezicht". Ok daar gaan we: niet straffen maar belonen. Als je bord leeg ik mag je een ijsje. Ik weet dat het misschien niet pedagogisch verantwoord is, maar we gingen ervoor.

Ok haar bord was misschien niet helemaal leeg, maar zeker een poging om trots op te zijn. En ze vond het zelfs lekker. Volgende poging. Nu met spaghetti. Alle stappen herhalen en weer laten helpen. Dit maal geen ijsje in het vooruitzicht en weer werd er goed gegeten. Ook door haar jongere zusje die haar als grote voorbeeld ziet. 

Best een beetje trots op mij meiden. Niet veel later begonnen ze zelfs vol enthousiasme aan de chili con carne, maar heb zelf besloten die weg te gooien door de rare zure smaak die er aan zat. Die proberen we nog wel een keer. 

Waar kan je nog meer veel groente in verstoppen? Jaaa soep. In overleg met mijn dochter gekozen voor een tomaten-wortelsoep. Ik was er niet bij toen ze het aten maar volgens mij vriend was het een groot succes!

Vandaag de vraag wat eten we vandaag en ik kreeg zelfs als antwoord: spaghetti! Wow wat een verbetering. Weer lekker veel groente er in gestopt en vandaag als verandering er spaghetti cupcakes van gemaakt. Dat ging er in als zoete (maar dan hartige) koek :)

Woensdag de volgende hindernis: rijst! We gaan voor de chicken tonight met rijst. Ik ben heel benieuwd. Maar tot nu toe erg blij met de pasta en de soep en dus de groente die ze eten. 

Iemand nog meer tips en ideeën?

6 jaar geleden

Via een andere blog ben ik bij deze blog terecht gekomen, wat goed om deze tips te lezen! Onze dochter is 2,5 en eet alleen nog maar potjes... Ik heb heel lang gezegd dat ze vanzelf met de pot mee zou gaan eten maar ze vertikt het om iets van ons te eten. Ja patat en pasta (maar dan wel zonder groenten erdoor). Zelf ben ik ook een hele moeilijke eter geweest net als smurfje tot mn 20ste ongeveer alleen maar brood gegeten en ik vind het ook echt lastig om een manier te bedenken waardoor ze wel met ons mee gaat eten. Ze heeft ook bijna geen reserves dus ik laat haar gewoon niet zonder eten naar bed gaan dat is echt tegen mijn principes.. En dan denk ik ach in die potjes zit ook genoeg groente maar het is zoveel makkelijker als ze gewoon met de pot mee zou eten..

7 jaar geleden

Hahahha je weet het nooit. Wellicht eet zij lekker alles op. Wij hadden gisteren weer een kokhals momentje. Dus de worteltjes blijven nog weer even verboden gebied...

7 jaar geleden

Ja dan word het inderdaad erg lastig. Ikzelf was vroeger ook een hele moeilijke eter. Resultaat was dat ik altijd een broodje kreeg of iets anders. Tot m'n 21e heb ik dit eetgedrag volgehouden. Ik had ook niks over qua reserves, vandaar de keuze van m'n ouders om andere dingen aan te bieden. Ik was ook onwijs koppig (nog steeds) maar weet uit ervaring hoe lastig het is als je heel veel dingen niet "lust" Moet met mijn dochter nog maar kijken hoe het gaat lopen. Die is net 1 jaar en ook al behoorlijk koppig. Als ze iets niet lekker vind spuugt ze het gewoon uit ;-)

7 jaar geleden

Dit is al heel veel vind Ik! Mijn oudste kan ik van alles belonen maar eet alleen als zijn hoofd ernaar staat. Of ie nu wel of niet mee geholpen heeft met het maken, als het m iet aanstaat dan ie het niet. En dat geldt ook voor exact dezelfde gerechten! De ene keer eet hij zijn bordje pasta helemaal leeg en de andere keer eet ie er niks van. Ik denk dat het uiteindelijk tijd nodig heeft, maar ze gaan vanzelf eten