Snap

Tsja.. Hoe zullen we 'het' noemen?

Het is zover. En het is zó interressant. Mijn dochter is er maar druk mee. Kriebelen & Friemelen. Het moet toch een keer ontdekt worden...

Mijn oudste dochter van 4 stond te douchen en vertelde me vanachter het douchegordijn dat 'het zo grappig voelt'. Ik wist niet wat ze bedoelde en kon me ook niet echt iets bedenken dus keek om het douchegordijn heen de douche in. Mijn dochter heeft van die piepschuim-achtige douchewand-plakletters. Maar daar kun je dus ook hele andere dingen mee doen... Ik moest even slikken! Maar gelijk heeft ze ; het voelt waarschijnlijk ook best grappig dus boos kon ik er niet op worden. Ik heb 'de activiteit' genegeerd en aandacht gevestigd op hoe knap het is dat ze al zoveel letters op de douchewand had geplakt.

Daar ging ze vervolgens ook heerlijk mee door en de ontdekkingsreis leek vergeten.

Bij het in bed stoppen na het douchen vroeg ze me waarom haar 'doos' een doos heet en bij papa een piemel.

Tsja. Ik heb dat gewoon ooit gezegd.

Voor een jongen zou het waarschijnlijk direct 'piemel' zijn en daarmee verdoezel je niets aan wat het is. Voor een meisje is dat toch echt wat ingewikkelder. Zoveel namen voor 1 lichaamsdeel!

Mijn moeder noemde het bij mij altijd mijn plassertje. Ik weet het daar niet mee. Als ik mijn geslachtsdeel al benoem dan zeg ik foef. Klinkt makkelijk. Bij mijn dochter noem ik het al vanaf dag 1 haar doos. Niet echt een rede voor dat 'doos' het gewonnen heeft van de tig varianten die er zijn voor het meisjes-geslachtsdeel.

Wel waren er een aantal welke ik persoonlijk zo vulgair vond klinken dat we daar bewust niét voor gekozen hebben. Een ander aantal vond ik juist weer te onrealistisch en bijna hilarisch. Neem 'klapdeurtjes' of 'cavia'. Daar kan ik echt niks mee. Alhoewel....Als je dat later tegen je vriendje zegt weet je in ieder geval wel zeker dat er niks gaat gebeuren ;)

8 jaar geleden

Bij mijn dochter noem ik haar vagina het babygaatje. Vagina betekent zwaardschede (dat deel waar je het zwaard in stopt). Ik vind het een erg patriarchaal (mannelijk) woord. En met babygaatje weten ze gelijk de functie. Voor de rest heeft ze een plasgaatje en een poepgaatje. De jongens hebben een plasser met een plasgaatje. Als ze wat ouder zijn krijgen ze ook de Latijnse namen te horen: de termen van en dokter. En ook waar het een en ander nog meer voor wordt gebruikt. Maar als ze klein zijn, is een functionele (waar je het voor gebruikt) benaming erg praktisch. Op school krijgen ze genoeg vulgaire woorden mee, die ik thuis uitleg.

8 jaar geleden

Hier hebben de jongens een piemel ( zoon van 7 nomt het graag een pieser, maar verbeter hem steeds) En wij hebben gewoon een meisjesplasser en volgens de kinderen zit die verstopt tussen onze billen. Heb er eigenlijk nooit echt over nagedacht. Meestal zeg ik bij mijn dochter je onderkantje.

8 jaar geleden

Wat is er mis met het woord vagina ? Bij mijn kinderen vanaf het begin de woorden vagina en piemel gebruikt. Het is maar wat je zelf gewend bent. Bij ons thuis werd het ook gewoon vagina en piemel genoemd. Ik vind al die andere woorden een beetje onzin. Ik vind dat je het moet noemen wat het is, noem je je eigen vagina ook plassertje? Nee toch?

8 jaar geleden

Ik vind plassertje eigenlijk wel een goeie.