Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Top 3: communicatieproblemen die relaties beëindigen

Er is onderzoek gedaan naar de meestvoorkomende communicatieproblemen in relaties. Zorg dat je deze fouten niet ook maakt!

Er is onderzoek gedaan naar de meestvoorkomende communicatieproblemen in relaties. Zorg dat je deze fouten niet ook maakt!

1: Je vertelt niet alles

Het kan zo zijn dat je niet liegt tegen je partner, maar bepaalde zaken gewoon geheel verzwijgt. Je kunt dan denken dat je niets verkeerd doet, maar ook dit kan op lange termijn flink wat irritaties gaan veroorzaken. Alle belangrijke dingen moet je aan elkaar vertellen. Wanneer je dit niet doet, heb je toch een soort geheim voor je partner. Dit kan een grote afstand tussen jullie in brengen.

2: Je stopt met aardig zijn

Wanneer koppels over de verliefde fase op de roze wolk heen zijn, dreigen velen in deze situatie te belanden. Velen zijn dan automatisch geïrriteerd tegen de mensen die het dichtst bij zich staan, zoals de partner. Maar ook je partner is kwetsbaar en gevoelig, dus je moet toch echt zorgen dat je dit niet teveel gaat doen. Het kan gemakkelijk leiden tot irritaties en je kunt zelfs definitief het zelfvertrouwen van je partner aantasten.

3: Je luistert niet goed

Veel mensen vinden het een tijd belangrijker om een correct stel te zijn dan een gelukkig stel. Wanneer dit het geval is, ga je je partner al gauw bekritiseren. Dit kan flink wat problemen veroorzaken, want respect is het sleutelwoord in elke relatie.

De bovenstaande regels gelden uiteraard ook voor ouders en hun kinderen.