Snap

Top 10 positiekleding merken

Wellicht zie je door de bomen het bos niet meer door het grote aanbod. Daarom hebben we een top 10 van de huidige positiekleding merken samengesteld.

Daar is dan eindelijk dat moment waarop je al die tijd hebt gewacht: een positieve test! De negen maanden gaan beginnen en hoe verder je komt, hoe dikker je buik natuurlijk wordt. Voor iedere vrouw een prachtig gegeven, maar natuurlijk wil je je dan ook lekker kunnen kleden. De kleding in je kast gaat al snel te krap zitten, dus ga je op zoek naar positiekleding. Maar waar begin je met zoeken en welke merken zijn er allemaal?

Op zoek naar gepaste positiekleding

Elke vrouw heeft wel een favoriete kledingwinkel waar ze haar kleding vandaan haalt. Om ook bij zwangere vrouwen aan te sluiten, hebben veel van deze kledingwinkels ook een speciale positiekledinglijn ontworpen. Enkele voorbeelden van dit soort winkels zijn de Hennes & Mauritz, Esprit en Miss Etam. De pasvormen zijn hetzelfde als de reguliere collectie van deze winkels, alleen nu aangepast aan een zwangere buik. Op deze manier weet je dus precies wat je kan verwachten, zowel qua kwaliteit als qua prijs.

Naast deze winkels, zijn er ook kledingmerken die zich juist alleen richten op positiekleding, zoals Mamalicious, Queen Mum en Love2wait. Dit zijn merken die zich continu aanpassen aan de hedendaagse zwangere vrouw. Of je nu houdt van zwierige jurkjes, skinny jeans of keurige rokjes, bij deze merken vind je gegarandeerd wat je zoekt.

Top 10

Wellicht zie je door de bomen het bos niet meer door het grote aanbod van merken en winkels. Daarom hebben we een top 10 van de huidige positiekledingmerken samengesteld. Deze top 10 is tot stand gekomen en samengesteld op basis van een prijs/kwaliteit vergelijking. Voor een prijsindicatie van de verschillende merken, hebben we de vanaf prijzen van jeans van de verschillende merken genoemd.

1. Mamalicious

Dit merk komt uit dezelfde stal als de bekende merken Vero Moda en Only. Trendy, comfortabele mode voor een leuke prijs. Kenmerkend voor dit merk zijn de fijne opdrukken, de mooie vrouwelijke details en de juiste pasvormen. Een jeans heb je al vanaf 39,95 euro.

2. Hennes & Mauritz

‘Stijlvol en chique’, dat is hoe de modeketen H&M haar positiekleding omschrijft. De positiekleding van de H&M is zeer divers. Of je nou houdt van felle kleuren, of juist van pasteltinten, dit merk heeft het in haar collectie. En dit alles voor een leuke prijs. Zo heb je bijvoorbeeld al een jeans voor 29,95 euro.

3. Noppies

Noppies is een wereldwijd verkocht, maar Nederlands merk. Een merk wat misschien in eerste instantie bekend staat om haar babykleding, maar met haar positiekleding zeker niet onderdoet voor andere merken. In de collectie vind je zowel goedkope basics, als chique feestkleding. Dus of je nou op zoek bent naar iets casual of iets stijlvols, bij Noppies ben je aan het goede adres. Een goede jeans vind je hier vanaf 59,95 euro. En heb je iets leuks voor jezelf uitgezocht, dan kan je gelijk op zoek naar een schattig pakje voor je baby.

4. Queen Mum

Nog een merk van Nederlandse bodem is Queen Mum. Dit merk heeft een zeer uitlopende collectie. Fijne basics, high fashion kleding en alles volgens de laatste trend. Comfortabele kleding van hoge kwaliteit. Een jeans koop je bij Queen Mum vanaf 79,95 euro.

5. Love2wait

Love2wait is een hip Nederlands merk, gericht op de jonge aanstaande moeder. Het heeft stoere kleding in de collectie die je in weinig andere collecties tegenkomt. Dus wil je er stoer en vooral ook trendy bijlopen tijdens je zwangerschap, dan is dit merk een goede keus. Wil je ook zo’n stoere jeans? Vanaf 69,95 euro heb je er al een.

6. Miss Etam

Voor modieuze, comfortabele en betaalbare positiekleding ben je bij Miss Etam aan het goede adres. De collectie bestaat uit veel kleurrijke kledingstukken die goed met elkaar te combineren zijn. Tevens heeft Miss Etam een ruime keuze uit accessoires, wat een outfit helemaal compleet maakt. Een jeans koop je hier vanaf 39,95 en is verkrijgbaar in de maten 36 t/m 48. Voor elke vrouw wat wils!

7. Belly Button

Dit merk is opgericht door een aantal Duitse dames die, vanwege de ervaringen van hun eigen zwangerschappen, wat zwangere vrouwen belangrijk vinden qua kleding. Dit alles heeft geresulteerd in een collectie vol stijlvolle positiekleding van goede kwaliteit. Een stijlvolle jeans is in deze collectie te vinden vanaf 69,95 euro.

8. Esprit Maternity

Waar de reguliere collectie van Esprit ophoudt, gaat de Esprit Maternity collectie verder. Of je nu op zoek bent naar een outfit voor naar je werk, voor lekker thuis op de bank of voor naar een feestje, binnen de Esprit Maternity collectie slaag je gegarandeerd. Vanaf 69,95 euro loop je in een jeans van Esprit Maternity.

9. Prénatal

Prénatal heeft naast bekende merken als Mamalicious en Noppies ook haar eigen merk in de collectie. Deze collectie is gericht op elke fase in de zwangerschap en op de verschillende gelegenheden die je gedurende je zwangerschap meemaakt. Een gevarieerde collectie met een leuke prijs. Zo is er al een stijlvolle jeans vanaf 29,95 euro.

10. 9 Fashion

Ben je op zoek naar unieke, vrouwelijk positiekleding met romantische invloeden, dan is 9 fashion positiekleding het juiste merk voor jou. Het is een Pools merk wat nog weinig bekend en dus weinig gezien is in Nederland. Dit kan een voordeel zijn, omdat je uniek bent in je kleding, maar is een nadeel vanwege het weinige aanbod. De collectie bestaat uit allemaal natuurlijke materialen van de hoogste kwaliteit. Jeans komen weinig voor in deze collectie, wel heb je al een stijlvolle pantalon vanaf 69,95 euro.

Geschreven door mama Anouk