Snap

Toch maar geen appel voor mama...

Zowel een partner die voor me zorgt als een dochter met zorgende taken. Wat een genot!

Met tien weken zwangerschap kan ik met recht zeggen dat ik het niet makkelijk heb. Al sinds 2,5 week houd ik geen vast voedsel binnen, en ook drinken wil amper tot niet lukken. Er is al driemaal gesproken dat ik wellicht opgenomen moet worden. We streven ernaar om twee glazen vocht bibnnen te krijgen de komende dagen, en hopen dat de pillen snel aan gaan slaan. Mijn partner is bezorgd, en mijn dochter ook toch wel een beetje. 

Na twee weken thuis werken moet mijn partner nu toch echt naar kantoor. De pillen slaan ook langzaamaan een beetje aan. Dat houdt in dat ik in de middag langzaamaan wat kan eten en drinken. Ik red het best met mijn meisje samen! Alleen even de ochtend doorkomen! 

's Ochtends word ik gewekt door mijn dochter. Papa zegt steeds tegen mij dat ik toch echt iets moet eten en drinken, dus zij wil weten wat ik op mijn brood wil.... heel lief bedoeld, maar dat gaat me écht nog niet lukken! Mama slaat even over. 

Een half uurtje later staat ze weer voor mijn neus. Ditmaal met een bakje met daarin een appel en een walnoot. Of ik toch écht niet iets wil proberen... met een grote glimlach pak ik de appel aan. Wat een lief gebaar! 

Binnen een half uur hang ik over de emmer heen. Dag appel. Leuk geprobeerd, maar het ging toch niet echt werken. Dochterlief komt even later even bij me kijken. "Toch maar geen appel mama, morgen stop ik wel wat anders in het bakje..." 

Wat heb ik toch een schat van een dochter! 

6 jaar geleden

Dank voor de tips en reacties! Het is helaas nog niet over, maar door de vakantieperiode nu wel beter te handelen. Lieve partner en dochter bij me, dat scheelt veel! Rustige vakantie zo, maar dat is voor een keertje niet erg. Hopelijk gaat het snel over, dat zou fijn zijn...

6 jaar geleden

Ach meid! Stomme hg:( neem een kijkje op de Facebook praatgroep stichting zehg!

6 jaar geleden

Hier net mijn tweede HG zwangerschap achter de rug. Het is zwaar en 'toch maar even eten' werkt inderdaad niet. Tenzij je ergens trek in hebt, hoe gek ook maar dat zou ik zeker proberen. Sterk houden is goed maar zorg dat je niet te ver achterop raakt wat vochttekort betreft? Dan ga je alleen maar sneller achreruit. In ieder geval heel veel succes. Ik hoop dat je bij de gelukkige paar hoort voor wie het na de 20 weken rap beter wordt, en anders is het gewoon uitzitten... sterkte en trek op tijd aan de bel als het nodig is!

6 jaar geleden

Geweldig zo'n dochter! Ik heb sinds mn 6de week ook last van zeer zware misselijkheid en nu met 18 weken is het nog steeds aanwezig. 5 soorten medicatie gehad en nu al 3 weken niet aan het werk. Ben nu 18 weken en functioneer dus al 12 weken niet. Bij mij neemt het juist toe in de loop van de dag en daarom maar direct om half 7 naar bed om te ontsnappen aan het gevoel. Hopelijk knap je snel op en is een opname niet nodig. Heel veel sterkte en succes gewenst en neem voldoende rust!