Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Tips voor het inrichten van je babykamer

De babykamer inrichten is als mama of papa in spe natuurlijk hartstikke leuk. De eerste maanden heeft je kleine spruit nog niet zo gek veel nodig

De babykamer inrichten is als mama of papa in spe natuurlijk hartstikke leuk. De eerste maanden heeft je kleine spruit nog niet zo gek veel nodig. Vaak slaapt hij nog op jullie kamer , maar er komt hoe dan ook een dag waarop babylief verhuist naar een eigen kamertje.

 

Benodigdheden voor de babykamer

Voor de babykamer heb je veel spullen nodig: een praktisch en veilig bed, een goede matras, een handige verschoontafel of commode en een kleerkast zijn dan de absolute musthaves. Tegenwoordig vind je babykamermeubeltjes in alle kleuren, stijlen en prijscategorieën. Het praktische aspect is één zijde van de inrichting, even belangrijk en misschien wel het leukste is het creëren van een droomparadijs in een eigen stijl.

Ga je voor splinternieuw, strak en één hoofdkleur of kies je ervoor om zelf kastjes te schilderen, een tweedehands bedje op te fleuren met leuk beddengoed en het kamertje te kruiden met een vleugje nostalgie? Kies je voor een themakamer of net niet? In een babyspeciaalzaak kan men je zeker helpen, maar ook op het internet vind je tal van sites met leuke ideeën en kekke webshops met ecologische, hippe en eventueel zelfs handgemaakte producten.

Een handige tip voor je de babykamer gaat inrichten, is het aanleggen van een moodboard. Soms verschillen jouw ideeën misschien wel van die van manlief. Knip daarom gedurende enkele weken foto’s van kamers, accessoires en kleurenstalen uit en plak ze allemaal bij elkaar. Je zal zien dat het vaak één kleur is die overheerst en daar waar jullie misschien eerst discussies hadden over de juiste verlichting op de kinderkamer, kan het best zijn dat jullie nu toch dezelfde lamp gekozen hebben.

 

Vleugje nostalgie voor je babykamer

Een mix van nieuw, oud en zelfgemaakt in de babykamer zorgt voor een instant vrolijk gevoel. Heb je nog een oud kastje van oma op zolder staan, verf het dan in een mooie kleur. Een erfstuk zorgt altijd voor een persoonlijk gevoel. Een leuk wandkastje aangevuld met een sfeervolle lamp en schattige vintage illustraties aan de muur zorgen in een mum van tijd voor een kamertje met een hoog retrogehalte.

Wat het kleurenpalet betreft, kan je voor een nostalgische babykamer echt alle kanten uit. Ga voor traditioneel roze en blauw, laat je inspireren door de natuur of creëer een mix van zachte pasteltinten. Altijd leuk is een knuffelhoek, een hoek met enkele mooie kussens, al dan niet zelfgemaakt. Ideaal om voor het slapengaan samen in boekjes te kijken.

 

Beestachtig groen

De combinatie van dieren en het rustgevende groen zijn altijd een succes voor de babykamer. Jonge kinderen zijn immers snel gefascineerd door de wereld rondom hen en vaak trekken dieren al op zeer jonge leeftijd hun aandacht.

Niet zelden behoren 'waf' en 'woef' tot de eerste klanken en woorden van het opgroeiende kind. Grote dieren zijn vaak nog interessanter. Leuke illustraties, beestachtige dozen en grappige muurstickers vormen dan ook de basis voor een beestachtig groen kamertje. Naast het rustgevende karakter van groen, is er ook het voordeel dat het een sekseneutrale kleur is. Ideaal dus voor wie zich wil laten verrassen bij de geboorte.

 

 

Hoe heb jij de babykamer ingericht? Vertel het ons!

 

Geschreven door mama Evi