Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Tips voor de leukste uitjes met kinderen in Gelderland

Ben je op zoek naar leuke uitstapjes voor kinderen in Gelderland, maar wordt het toch iedere keer hetzelfde of kom je er gewoon niet uit? Wij geven tips, want Gelderland heeft ook voor kinderen genoeg uitjes te bieden.

Paleis het Loo in Apeldoorn

Voor echte prinsen en prinsessen: heerlijk door de gangen dwalen, de tuinen ontdekken en de auto’s en rijtuigen bewonderen in de stallen. Speurtochten speciaal voor kinderen zijn er in verschillende vormen en thema’s. Maar dat is nog niet alles! Voor jarige Joppen en jarige Jetten is er van dinsdag tot en met zondag tussen 10:00 en 17:00 de mogelijkheid om een koninklijk verjaardagsfeest te vieren. Iedereen krijgt bij de kassa een gouden kroontje, een kleurboekje van prinses Marianne, een stickervel van Paleis het Loo, een speurtocht van ca. 2 uur incl potlood, een leuke verrassing en een kortingsbon voor een eventueel volgend bezoek! En alsof dat nog niet genoeg is: op sommige dagen mogen de kinderen ook nog op het dak van het paleis! De prijs van een kinderfeestarrangement bedraagt €12,50 per kind, begeleiders betalen de normale entree prijs. Ga je met je gezin naar Paleis het Loo, dan bedraagt de entree voor volwassenen €14,50 en  kinderen van 6 tot en met 17 jaar betalen €5. Kinderen tot en met 5 jaar mogen gratis naar binnen. Een perfect uitje voor jou en je kind.

Het land van Jan Klaassen in Braamt

In het land van Jan Klaassen spelen kinderen binnen en buiten de hoofdrol. Iedereen, jong of oud wordt uitgenodigd om met Jan en Katrijn het feest te vieren! Heerlijk buitenspelen en alle hoeken ontdekken. Daarnaast is er een groots poppenspel waarbij kinderen actief worden betrokken. Ook hier is het mogelijk om verjaardagsfeesten te geven. Klik hier voor alle arrangementen en de kosten daarvan. Voor een regulier bezoek betaal je €10,50. De allerjongsten tot 2 jaar betalen niets. De voorstelling is gericht op kinderen van 0 tot en met 8 jaar en volwassenen krijgen een Jan Klaassen munt voor een kop koffie.

Koekendaal in Doetinchem

Wil je niet zo veel uitgeven voor een gezellige middag, dan is Koekendaal bij uitstek een zeer geschikte plek. 43 Hectare bos, loof en dennengebied met een bijenweide, speelweide, dierenweide, kinderboerderij en akkers. Kinderen zullen dit fantastisch vinden. Tevens zijn er drie wandelroutes beschikbaar van 10, 15 en 45 minuten. De entree is gratis en het parkeren ook! Koekendaal is het gehele jaar geopend. Een goedkoop uitje voor het gehele gezin.

Familiepark Cactus Oase in Ruurlo

Wil je gekke planten zien en kennis maken met Annie Cactus? Ga dan naar deze unieke bezienswaardigheid! Jong en oud zullen genieten van het vogelpark en de soms bizarre planten die je er tegen komt. In de kas van 6000m2 heerst rust en in dit familiepark wordt er ook nog even terug geblikt op de historie van “Old Reurle”. Een cactuspiramide van wel 7 meter breed en ongeveer 4 meter hoog is de blikvanger. Er wordt Indiaanse Cultuur gepresenteerd en modelspoorbouwvereniging ‘De Seinpaal’ laat zien dat cactussen en treinen een hele goede combinatie is. De entree voor volwassenen bedraagt €5,50 kinderen van 0 tot en met 3 jaar gaan gratis naar binnen en kinderen van 4 tot en met 12 jaar betalen €3,50.

Heb jij nog tips voor leuke uitjes in Gelderland? Laat het weten in een reactie!

Geschreven door mama Elke