Snap

Stukje 6: De stoeiende jongens

​Kinderen zijn niet het zelfde. Toch heb je verschillende groeperingen die je in elke kleuterklas wel terug ziet komen.

Eén daarvan is de stoeiende jongens. Jongens die nog erge bewegingsdrang hebben. Deze jongens kunnen nog niet stil zitten zoals wij vaak verwachten in de klas. Ze wiebelen, kriebelen, zitten aan elkaar en vallen van hun stoel.

Daar kunnen zij niks aan doen, het zit in hun lichaam, in hun bloed en in hun hoofd. Ze moeten bewegen. Als zulke jongens elkaar vinden gaat het los. Ze rennen, springen, gooien, vallen en dan het liefst op elkaar. Het gebeurt dan ook regelmatig dat een kind huilend naar de juf toe komt. De ene keer met open geschaafde knieën, de andere keer met een bloedneus. Het hoort erbij. Dan bespreek ik weer met de jongens wat de grenzen zijn, wat wel en wat niet kan en knikken de jongens, draaien zich om en gaan gewoon weer door met waar ze mee bezig waren.

Grenzen leer je namelijk alleen door ze te ervaren en dat doen ze. 'S middags mag ik ouders dan ook regelmatig uitleggen wat er dit keer gebeurt is als ik hun zoon weer aflever met een blauwe plek meer.

7 jaar geleden

Ja, ze halen het in elkaar naar boven he :) dat hoor ik wel vaker. Tand ongelukjes zijn vaak niet zo fijn nee. Gelukkig valt het 9 van de 10 keer wel mee met de verwondingen. Dank je wel.

7 jaar geleden

Mijn zoon van bijna 4 is de rust zelve. Behalve op het kdv bij zijn vriendjes haha! Blauwe plekken zijn dan inderdaad het gevolg. Ook 1 keer met zij tanden op de stoep gevallen..... dat was minder zeg maar.... Leuk om jou ervaringen/blogs te lezen :-)