Snap

Speen probleem, zucht!!!

Waarom heb ik ooit een speen gegeven vraag ik mijzelf vaak af! Want hoe kom ik er ooit vanaf?

Een speen, wat is het makkelijk bij een onrustige baby maar oh wat heb ik er een spijt van nu mijn zoon van 3 in de nacht nog steeds met een speen slaapt!

Toen mijn zoon nog klein was vond ik een speen echt heel handig, hij bleef er lekker rustig door en zo had ik ook rust. Inmiddels is hij 3 jaar en heeft hij zijn speen nog steeds nodig om in slaap te vallen!

Vaak is de speen kwijt voordat hij naar bed moet en wie moet er dan weer zoeken?? Natuurlijk mama! Want dat doet meneer echt niet zelf hoor! Die gaat lekker alvast in bed liggen en roepen: mama speen, mama speen!

Tot ik er van de week helemaal klaar mee was! 

Het was kwart voor 7 dus tijd om naar bed te gaan, je raadt het al, speen kwijt!! Overal zoeken, stomme ding nergens te verkennen. Ik was het zo zat dus zei tegen mijn zoon: je bent nu een grote jongen en je wil niet zelf je speen zoeken dus je gaat nu echt naar bed zonder!

Brullen, brullen, brullen maar ik hield vol en ben naar beneden gegaan. Na ongeveer 10 minuten was hij stil en sliep hij!! Yesssss eindelijk zonder speen!!!!!!! 

Nu volhouden en gewoon doorzetten! Gelukkig was speen toch kwijt!

Volgende dag ben ik boven even de was aan het opruimen en kom ik beneden, wat denk je?? Meneer met zijn speen in zijn mond!!

Kijk mama speen gevonden!!!

Zucht

En nu??

8 jaar geleden

In 14 dagen van de fopspeen af met het stoppen met foppenboek van difrax. Gratis te downloaden via difrax.com, ook te bestellen in gedrukte vorm met leuke leerzame stickers! http://nl-nl.difrax.com/babyproducten/stoppen-met-foppen-boek.html

8 jaar geleden

heb je er aan gedacht dat er ook een spenenfee bestaat net zoals een tandenfee

8 jaar geleden

Misschien is het een idee te beginnen met dat een speen alleen is voor in bed. Als hij uit bed komt op een plek op z'n slaapkamer neerleggen waar hij niet bij kan. Over een poosje kun je een afspraakje maken wanneer hij gaat stoppen met de speen. Bijvoorbeeld als iemand in jullie omgeving een baby krijgt kan hij z'n speen aan de baby geven als cadeautje. Of in de schoen stoppen voor een babypietje. Als papa jarig is of oud en nieuw. In ieder geval een "tastbaar" moment. Dan kun je er naar toe werken met een kalender. Veel succes

8 jaar geleden

Mijn dochter (nu 11) was ook een speenkindje. Vanaf dat ze drie en een half was heb ik tegen haar gezegd, meisjes van 4 slapen niet met een speen.. Zo heeft ze er dus een half jaar naartoe kunnen leven dat ze haar speentje weg zou doen als ze 4 was. Iedereen kreeg het te horen.. Als ik 4 ben, ben ik te groot voor een speentje. En inderdaad, op haar vierde verjaardag gooide ze hem weg, en ze heeft er nooit meer om gevraagd. Bij een vriendin van mij hebben ze de speen van haar zoontje aan Sinterklaas meegegeven. Is misschien ook een oplossing?