Snap

Slaap kind je slaap.....of toch maar niet?

Baby's en slapen. Zo veel vragen zo veel meningen. Maar wat als joun kindje net niet zo veel slaapt als andere kindjes.

De gedachten laat me maar niet los.

Ben ik dan echt verkeerd bezig?

Opgelopen zaterdag op zondag nacht wordt mijn mannetje wakker om 5 uur.

Hij heeft honger wil niet bij papa en mama in bed en ook niet drinken. Hij wil opstaan is zich aan het overstrekken en schreeuwen dat ik er gek van word.

Nu heb ik last van ochtendhumeur en ben dus al snel uit mijn doen.

Vriendlief komt nooit zo heel snel in beweging ( vindt ik, is niet zo) dus ik sta op ook al lig ik pas na 3 uur in mijn bedje.

Boterhammetje gesmeerd voor meneertje. Wat hij vervolgens heel snel op eet alsof hij nooit iets krijgt. Het is een kleine veelvraat dus ach ja. Nog een flesje na en rond een uurtje of 8 weer even naar bedje. Wat niet zo uitpakte als mama had gehoopt.

Inmiddels staat papa op en neemt het over. Ik val als een blok in slaap.

Normaal hebben we honden training op zondag maar dat ga ik echt niet halen en de kleine man ligt nog lekker te slapen. Heerlijk een vrije ochtend voor mij.

Lekker met mijn mannetje.

Nu ben ik dat zo aan het vertellen aan mijn bazin/vriendin dat ik niet met de hond ben geweest omdat meneertje besloot om 5 uur wakker te worden en te blijven tot half 9 zo iets.

Begint ze kwaad te worden lijkt het wel omdat mijn mannetje nog steeds niet doorslaapt.

Normaal slaapt hij van 9 uur s'avonds tot 6 half 7. Voor hem is dit lang.

Ik snap niet zo goed wat ik met haar opmerking moet. Oké hij wordt nog regelmatig wakker op nou ja de raarste tijden. Of hij hoort mij thuis komen s'nachts zo als afgelopen nacht.

Zij vind dat nu hij bijna een jaar is hij gewoon moet slapen van 9 tot 9.

Uitleg wat je dan moet doen krijg je niet. ook niet naar gevraagd, was zo verbouwereerd op de manier hoe ze het bracht.

Het laat me wel niet los. Ik blijf maar denken is het dan echt zo vreemd. Want ja normaal moet ik dit volgens haar niet vinden en met een schouder ophaal vind ze al helemaal een verkeerde houding. Ik denk dan het is wat het is. Ik kan twee dingen doen. Opstaan en daarna nog wat slaap krijgen of huilen laten waardoor ik dan zwaar sacherijnig dan maar opsta of vervolgens niets en niemand meer aardig te vinden die dag. Na dik een half uur een kind te hebben die helemaal overstuur is en daarna dus echt helemaal niet meer gaat slapen

Nu weet ik dat ik al van af geboorte een nachtbraker ben. Mijn ouders hebben me dan ook de bijnaam spook gegeven. De ouders van mijn vriend vertellen ook dat hij een moeilijke slaper was en zij dus ook iedere nacht vaker met hem opzaten tot dat zijn broertje geboren is daarna wat het gedaan en sliep hij door dit was na 1 jaar.

Nu ben ik wel eens benieuwd hoe het jullie is vergaan en welke mening jullie hier over hebben.

7 jaar geleden

Zo dacht ik er dus ook over. Als ik hoor van mijn zus dat haar kleine al vanaf een maand of 6 een uur of 12 door sliep en dan ook nog eens 3 uur op de dag een dutje doet. Dacht ik echt heerlijk dan moet je zelf toch ook lekker veel rust hebben, Hihi. Dat het hier net iets anders gaat is soms wel eens wat minder maar ach het went. Inderdaad zal er straks een tijd komen dat hij mischien niet uit bed wil. Haha

7 jaar geleden

Haha. Mischien is dat een oplossing ja. Waarom ze zo reageerd weet ik ook niet. Volgens mij is ze een beetje overspannen of zo. Zelf vind ik het ook niet vervelend om op te moeten staan. Uit eindelijk zal het toch wel goed komen.

7 jaar geleden

Mijn mening is dat ieder kindje anders is en dat er geen vaste regel is voor hoeveel kinderen slapen. Onze dochter is nu 1,5 en heeft soms periodes waarin ze s'avonds niet wil slapen. Tot 1 jaar heb ik bijna elke avond met haar op gezeten tot een uur of 11. Dan kreeg ze de laatste fles en sliep ze door tot 7 uur (en daarna weer tot een uur of 10 haha). Mijn neefje heeft geloof ik tot zijn 3e bijna niet geslapen s'nachts, die vond ook dat om 5 uur de dag prima kon beginnen. Doe gewoon wat voor jou goed voelt en hou in je achterhoofd dat er ook nog een tijd gaat komen waarop je hem zn bed uit moet trekken s'ochtends ;)

7 jaar geleden

Ik begrijp niet zo goed waar zij boos om is. Het is voor mij heel herkenbaar. Dunya heeft dit heel lang gehad en dan zat ik ook om vijf uur in de woonkamer. Ook omdat mijn vriend anders boos werd dat ie niet kon slapen. (Ik vond het natuurlijk helemaal niet erg om zo vroeg wakker te worden..... :( Maar dat terzijde.) Het is slopend, maar wat kun je eraan doen? Misschien advies vragen bij het CB en verder heel vaak tegen jezelf blijven zeggen dat het een fase is en dat er betere tijden komen. Maar waarom iemand anders dan boos wordt? Misschien kan zij even tegen je zoon zeggen dat ie moet doorslapen, want dan zal het probleem wel opgelost zijn als ze zo redeneert. Zou mooi zijn als het werkt! ;) Sterkte!