Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Shakira moeite met moederschap

Zoals al eerder te lezen was op Mamaplaats, is Shakira begin dit jaar moeder geworden van een zoontje.

Zoals al eerder te lezen was op Mamaplaats, is Shakira begin dit jaar moeder geworden van een zoontje.

Geen makkie

De bevalling ging bij Shakira niet van een leien dakje en nu blijkt dat het moederschap haar ook niet gemakkelijk afgaat. “Ik ben nog steeds aan het uitproberen. En ik heb het gevoel dat ik dat nog de rest van mijn leven blijf doen”, bekend de 36- jarige zangeres. “Sommige mensen zeggen dat het idyllisch is, anderen vinden het een marteling.” Maar volgens Shakira is het geen van beiden waar.

Zwangerschapskilo's

Ook met het verliezen van de zwangerschapskilo's had Shakira moeite. ‘’Het leverde aardig wat stress op. Ik wist dat ik twee maanden na de bevalling moest jureren voor The Voice. Ik heb dus niet, net als iedere andere net bevallen vrouw, vier maanden rust gehad’’, aldus de blondine.

Shakira is naar eigen zeggen nog niet helemaal terug op haar oorspronkelijke gewicht. Maar eigenlijk hoeft dat ook niet van haar. “Ik denk dat onze moeders en oma’s niet dezelfde druk voelden na een bevalling. Mijn vader vertelde altijd dat een beetje vlees op het bot heel mooi is. Dus hij houdt er niet van als mijn moeder heel dun is.”

Aparte verslaving

Een voordeel voor Shakira is wel dat ze een aparte verslaving heeft overgehouden aan het moederschap. Ze krijgt niet genoeg van het geven van borstvoeding aan haar zoontje, Milan. Voordelig hiervan is dat je door borstvoeding geven afvalt. Ze is van plan om nog lang door te gaan met borstvoeding geven. Dit is niet alleen goed voor Shakira zelf, maar ook voor haar zoontje. Zoals hier te lezen is, worden baby's slimmer als ze lang borstvoeding krijgen.

Shakira is dus goed bezig!