Snap

Schoolmoeder-clubjes

Het is me nogal wat. De basisschool. Niet alleen je kind maar ook de moeders maken genoeg mee!

Mijn oudste dochter zit sinds afgelopen zomervakantie op de basisschool. Ik vind t nogal wat.

Het loslaten begint en ineens hoort ze bij een groep van grote kinderen. Met grote acties en grote woorden. Nu vond ik haar natuurlijk altijd al intens groot (trots moederhart) maar zo in de klas tussen de kinderen van 4,5&6 jaar oud is ze toch nog wel een ukkie. Maar; dat vindt ze zelf natuurlijk niet. Ze hoort 'erbij'.

En ik ook. Ik hoor ook ineens ook bij een groep. Ik ben een heuze schoolmoeder en ongevraagd hoor ik vanzelf bij een soort clubje. Want wachten in de centrale hal op school is niet zomaar wat,je moet je er bijna op voorbereiden. Sluit ik me aan bij de 'een-joggingbroek-en-wilde-knot-is-prima moeders'? Bij de 'net-niet-hip-maar-leuk-geprobeerde-outfit moeders'? Bij de 'ik-ben-intens-bevriend-met-ieder-die-zijn-kind-hier-brengt moeders'? Bij de 'ontzettend-nonchalante-maar-ik-heb-stiekem-wel-mn-best-gedaan moeders'? Of misschien wel bij de vaders? Want dat kan natuurlijk ook. Tenzij je dan bonje krijgt met de 'mijn-man-is-echt-hysterisch-leuk moeders'. Tot nu toe ben ik denk ik een 'dit-hoekje-is-echt-prima-en-ik-lach-vriendelijk moeder'. Nog 8 jaar te gaan om bij een bestaand moeder-clubje te horen. Of mijn hoekje staat straks vol met clubhangers. Dat kan natuurlijk ook. 

8 jaar geleden

Wat een leuk en herkenbaar stuk! Ik moet bekennen dat ik altijd wel met de zelfde ouders klets op het schoolplein. Je gaat toch automatisch staan bij degene waar je je het best bij op je gemak voelt.

8 jaar geleden

Dank je wel! Dit was mn eerste blog,mn tweede volgt snel!!

8 jaar geleden

leuk die clubjes maar ook vermoeiend. Koste mij te veel energie en ben lekker weg gegaan bij het clubje. En weet je wat, dat is heerlijk. Super leuk geschreven trouwens. Ga je andere blogs ook even lezen en ga je volgen. Groetjes Petra

8 jaar geleden

O nee! Dat staat me nog te wachten.... Ik was zelf op school al niet goed in dat hele clubjesgedoe en dacht dat het nu wel eens klaar was.... verkeerd gedacht lees ik al! Ik ga me maar eens inlezen voor dochterlief over anderhalf jaar naar de basisschool gaat ;)