Snap

Ruim je eigen zooi op!

Je kent t vast wel; de woonkamer bezaaid met speelgoed. Maar hoe los je dat op?

De Stofzuiger*

Je kent t wel, je kinderen willen overal mee spelen en voor je het weet ligt de hele woonkamer bezaaid met speelgoed!
Daar heb ik echt een hekel aan ik kan het ook niet zien.
Van mij mogen ze pas met iets anders spelen als het andere is opgeruimd. En dat gaat ( meestal ) heel goed. Ze stoppen alles netjes terug daar waar het hoort....
Maar ja soms hebben ze ook weleens geen zin om het op te ruimen. Ik wil natuurlijk best helpen, maar soms willen ze ook niet samen opruimen.
Nou, daar heb ik iets op bedacht. Ik pak gewoon de stofzuiger en alles wat er dan nog ligt komt in de stofzuiger terecht ( ja niet echt natuurlijk, maar zij denken van wel ????). En moet je dan eens kijken hoe snel ze alles opruimen!

Ben jij degene die altijd het speelgoed opruimt? Ruimen jullie samen op of vind je dat je kinderen dat zelf moeten doen? Of ruim je alles op aan het einde van de dag als ze naar bed gaan? Wat is jou tactiek?

2 jaar geleden

Maar Krystle jij hebt nog nooit gewerkt, eerlijk gezegd jij laat jouw moeder de karweitjes opknappen onder het mom als jij niet doet wat ik zeg, zie je je kleinkinderen niet meer.

8 jaar geleden

Ehm de woonkamer ligt hier bezaaid met speelgoed en dat mag. Met bepaalde spullen word alleen onder toezicht gespeeld denk aan klei (troep) puzzels memory dat word wel gelijk opgeruimd erna. De rest word om half vijf x middags opgeruimd en daarna us t tot etenstijd tv tijd. We ruimen samen op mn dochter is bijna vier. Ze kan t wel zelf maar ik vind het gezelliger om t even samen te doen.

8 jaar geleden

Nu ruimt hij nog gedeeltelijk zelf op. 15 maanden. Nu is het nog leuk. Gebeurd dat straks niet: wordt het weggedaan, klaar. (Gaat het opgeruimd de opslag in natuurlijk). Werkte vroeger bij ons thuis in ieder geval. En anders ging het naar kindjes die niks hadden. Ook zon leuk gezegde.

8 jaar geleden

Ons zoonjte is nog te jong om zelf op te ruimen, dus ik ben nog wel de hele dag bezig ;) Wel een slim truucje van die stofzuiger!