Snap

roze meisjes, blauw jongens .......... niet hier

autos voor meiden jurkjes voor jongens , tuurlijk waarom niet !!! Ik leer mijn kinderen zijn wie ze willen zijn .

Ja ik ga het gewoon doen, deze blog. 

ik weet dat men mijn schrijfstyle, niet zo waardeeerd kan er ook niets aan doen helaas. En toch wil ik dingen delen zoals deze blog dus daar komt ie .

Die gekke bekrompenheid verbaasd me steeds meer. En waarom eigenlijk> 

waarom alles wat roze is en snoezig voor meiden, waarom auto's en ruigheid voor jongens???

Ik ben inmiddels moeder van 3 kinderen 2 echte jongen en een meid ze is nog te jong om te zien welke kant zij op wil. 

maar onze opvoeding is open, kids doe wat je wilt je bent jong leef zolang je dat zelf wil.

Mijn oudste zoon droeg eerder al een prachtig roze prinsessen jurk en ging samen met zijn poppen wagen met bijpassende poppen naar school. Hij vond dat heeerlijk. tot er een dag kwam dat hij zei maaaam ik ben een jongen hoor en die doen dat niet. Prima knul maar poppie ligt standaard in zijn bed. 

En ook mijn tweede zoon, hij wilde niets liever dan een elsa jurk liefst met bijpassende vlechtjes, sieraden, toverstok en schoentjes. Maar ook t shirtjes met elsa. het lieft met bijpassende legging (nou vooruit voor in bed) .En ook zijn schooltas met beker en bakje is roze en met anna en elsa want ja frozen is nou eenmaal meisjes over den top.

vandaag werd mijn kleine bink 5 en wat wilde hij een anna jurk met asseccoires. nou prima kind ik hoop dat je er blij mee bent en er veel plezier van hebt.

en zie het resultaat....... mijn lieve jongen zo stoer zo macho en toch zooo zichzelf. En met bijpassende hakjes . 

Zolang hij dat wil mag het.

Echter heeft hij wel al meer besef, de jurk is oke in huis zonder vreemde mensen, de shirts tas enz die mogen gewoon mee naar school. 

ook dat is prima nooit zal ik hem dwingen.

En als dochter lief straks zegt mam ik wil spiderman .. nou dan word zij spiderman, het lijkt me heeerlijk zon stoere meid.  

En ja dan krijg je dus reacties. maar we staan er boven. Als mijn kind gelukkig is waarom niet. Waarom zou hij geen anna jurk aan mogen met bij passend frozen parfummetje. Waarom zouden alleen meisje dat mogen?

Op school hoor ik kinderen tegen hun ouders : mam kijk dat jongetje heeft een meisjes trui aan. Ik zou graag horen wat ouders antwoorden maar ik doe mijn ding en ben allang blij dat mijn zoon erboven staat. 

op straat zie je mensen ook kijken en reageren ook volwassenen. Sommige echt heel leuk en enthousiast anere vinden het schande dat ik mijn kind dat aan doe.  Maar hallo wat doe ik mijn kind aan? 

Juist de mensen die zo reageren doe andere dat aan!!! 

doordat we deze bekrompen hokjes geest voort blijven zetten zal er nooit verandering in komen.

Ik hoop dat ik mijn kinderen op deze manier mee kan geven dat iedereen anders is, dat iedereen andere wensen heeft, en dat iedereen MAG zijn wie ze willen zijn. 

En mijn kind homo??? Tja als dat zo is is dat zo maar hij word echt geen homo omdat hij een jurkje wil dragen hoor. 

Hij word echt geen meisje omdat hij het nu leuk vind zich te verkleden . 

Dat zijn dingen die aangeboren zijn en mocht het zo zijn nou prima ik houd van mijn  kind hoe en wat hij ook is. Van alle drie net zo veel :D <3

7 jaar geleden

Daar lees ik wel omheen. Kan er slecht tegen als andere corrigeren, ik twijfel ook bij de d en t,s en de gewone ij en de kleine ei. Al blog ik niet echt want ik wil niet iets op fb terug zien komen. Ik kon het trouwens gewoon lezen hoor

7 jaar geleden

hihi ik doe met de blogs heel erg mijn best, ik vind het heel lastig om spelling goed te doen. Wil vaak te snel, vergeet dan punten komma,s, daar letters om enz . Na mijn eerste blog veel commentaar gehad. vooral als ik uit emotie schrijf vind ik t erg lastig. ;)

7 jaar geleden

Hoezo wardeerd men jouw schrijfstijl niet? Je schrijft toch normaal? Hier een zoon die pipi langkous was met carnaval toen hij 3 was. Prinsessia naspeelt met zijn zusje in mijn oude communijurk, en een monsterbarbiehuis voor zijn 8 ste verjaardag kreeg en dus ook lekker met de monster barbies speelt. Hij heeft wel de jongens en pikt de meisjes van zijn zusje in. Daarnaast, jumpt hij op de trampoline, klimt in bomen en wil voornamelijk op de wii u spelen. Lekker laten zijn wie ze zijn, ik ben er trots op dat ze hun eigen ding doen.

7 jaar geleden

mooi dit! heb zelf 2 dochters, de jongste is echt het meisje meisje type, maar mijn oudste dochter.. no way! liefst jongens kleren van met stoere dinosaurussen, cars, planes en a maar door, dit mag ze ook van ons, en ze heeft vrij korte haren, we krijgen ook vaker te horen,,, ja maar dat is toch niet voor een meisje... zit ze nou te klimmen en in de tuin te ravotten...dat doet een meisje toch niet. ook als je ergens heen gaat bijvoorbeeld de mac Donalds met opa erbij voor een happy meal,, krijg ze de jongens variant, nou maakt haar niet uit hoor, zeg ik altijd nou het is een meisje hoor maar de jongens variant vind ze wel veel leuker... so what mijn kind is lekker zichzelf en dol gelukkig en dat is alles wat telt. ze moeten heerlijk hun zelf kunnen zijn, :)