Snap

Palm, palm, Pasen, ei Koerei...

Nu we richting de lente gaan, is het ook weer tijd voor Pasen en uiteraard ook voor Palm Pasen!

Palm, palm, Pasen, ei Koerei,

Over ene zondag, krijgen wij een ei

Éen ei is geen ei,

Twee ei is een half ei,

Drie ei is een paasei.

Het is weer bijna Pasen en dat betekent dat de kleuterklas, waar mijn dochter in zit, weer een palm paas optocht gaat lopen. Dit is altijd erg leuk geregeld, ze lopen dan vanaf school al zingend met hun mooi versierde palm paas stokken richting het centrum. Bij het centrum aangekomen, gaan ze al zingend de winkelstraat door (we wonen in een klein dorp, dus zo lang is dat gelukkig niet), bij verschillende winkels krijgen ze dan iets lekkers wat ze in hun zakje mogen doen. Dit zakje is bevestigd aan de palm paas stok.

De voorpret van tevoren is al zo leuk, papa heeft een mooie stok in elkaar getimmerd en mama heeft deze samen met dochter lief voorzien van een mooie wikkel en leuke hangers. Uiteraard allemaal in de kleur roze, want dat blijft toch nog even haar lievelingskleur. Van mijn oudste krummel hadden we nog een stok van vorig jaar, die is nu doorgeschoven naar de jongste krummel, hij mag namelijk ook mee lopen!

Dit jaar had ik mij opgegeven als ‘hulp’moeder bij het versieren van de stokken op school en vanmiddag was het dan zo ver. Groep 1 en 2 zouden in groepjes bij ons komen, zodat ze een mooie slinger van chipjes mochten rijgen. Tevens mochten ze nog 2 eitjes uitkiezen die ook aan het lintje zouden komen en een mooi zakje voor de snoepjes. Zo grappig om de verschillen tussen de kinderen te zien. Je hebt aan de ene kant de ‘brave’ kinderen, die netjes aan het rijgen zijn en aan de andere kant de ‘ondeugende’ kinderen, die meer chipjes eten dan rijgen.

Al met al ging het allemaal heel vlot en hadden we in 45 minuten alle kleuters aan een mooie palmpaasstok geholpen. Nu op naar de optocht van morgen, ik ben benieuwd wat voor weer we daarbij gaan krijgen!

8 jaar geleden

Ik kan me de optochten van vroeger nog goed herinneren. Dunya maakt wel trouw bijna elk jaar een palmpasenstok in de kerk. Morgen ook heb ik begrepen. Een nieuwe kerk, dus nieuwe tradities. Zij heeft nog nooit een Palmpasen optocht meegemaakt. Ik heb haar net wel een verhaal voorgelezen over Palmpasen. Want stokken maken, dat weet ze wel, maar wat Palmpasen ook alweer inhoudt....geen idee. Als ze het morgen in de kerk vragen, dan weet zij het al. En als ze het niet bespreken, heeft ze het in elk geval van mij gehoord. Ik ben benieuwd hoe jullie optocht was. Nieuwe blog?

8 jaar geleden

We vertrekken over een half uurtje, dus wie weet...

8 jaar geleden

nee klopt... ik heb al boos aan de telefoon gehangen vanochtend... Ze hebben me aangeboden om het alsnog zo snel mogelijk te sturen, maar dat kan wel een paar dagen duren... grrr... ;) Ondanks het weer wel leuk geweest of moeten ze nog lopen?

8 jaar geleden

Haha ja precies, ik ook! Maar die verschillende karaktertjes herken jij waarschijnlijk maar al te goed :-)